Köylüler Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Köylüler Yağmur Duasına Çıktı

Ankara Çubuk'a bağlı Kapaklı Köyünde çiftçiler kurban keserek yağmur duasına çıktı.

06.05.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Çubuk'a bağlı Kapaklı Köyünde çiftçiler kurban keserek yağmur duasına çıktı. Yağmur duasına eşlik eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Kapaklı Köyünde üreticiler "Nazlı Bacı" tepesinde kurban keserek yağmur duasına çıktı. Yağmur duasına Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, davetliler ve köylüler katıldı.

Sabahın erken saatlerinden Nazlı Bacı tepsine traktörlerle giden köylüler bir adet büyükbaş kurban kesti. Tepede kılınan namaz ve okunan duaların ardından imam Ali Koçak tarafından yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına ceket ve montlarını ters giyen küçük büyük köy halkı da eşlik etti. Yağmur duasına gelen davetlilere kurban etlerinden yapılan homaça yemeği ve bulgur pilavı ikram edildi.

Yağmur duasına katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu tür organizasyonların önemine işaret etti. Yağmur dualarında köy ve mahallelerde yaşananların birlikte hareket etmelerinin, birlikte yemelerinin içmelerinin birlik ruhunun harekete geçirilmesinin, her şeyin üzerinde dostluk ve dayanışmanın kendisini etkilediğini söyleyen Başkan Acehan, bu nedenle bu tür etkinliklerde bulunmaktan büyük haz aldığını belirtti.

- "SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM"-

İlçede ve bölgede uzun zamandır beklenen yağış alınmadığı için barajların boş olduğuna dikkat çeken Başkan Acehan, ilçe halkının suyu tasarruflu kullanmasını isteyerek, "Şimdi yağmurlar yeterince yağmadığına göre barajlarda boş, suyu gereksiz yere kullanmaktan hepimizin kaçınması gerekiyor. Suyu gerçekten ihtiyaç olun yerlerde kullanmak gerekiyor. Ama bugün artık her yerde ve her evde su olduğuna göre, su kullanımı da çok çok arttı. İnsanları suyu belli bir kullanımın altına indiremiyoruz. Biz yine de dua edelim Cenabı Allah bize yağmur versin, barajlarımız dolsun inşallah. Çubuk 2 Barajında su şuana kadar gördüğüm en dip seviyeye inmiş durumda. Büyükşehir Belediyemizin Kavşakkaya Barajından Çubuk 2 Barajına su aktarmak için bir projesi bulunuyor. Sıkıntı olmayacak ama bizler sularımızı çok iyi depolayarak, az tüketerek, bu tasarrufa katkı vermemiz gerekiyor dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Köylüler Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement