KPSS İngilizce Birincisi Balıkesir'den - Son Dakika
Yerel

KPSS İngilizce Birincisi Balıkesir'den

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2015) sonuçlarına göre bu yıl da geleneğin değişmediğini belirterek, "Bizden mezun olan Furkan Ergün, İngilizce'de Türkiye birincisi, ilköğretim matematik bölümünde ise Büşra Koşan ikinci oldu" dedi.

05.08.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2015) sonuçlarına göre bu yıl da geleneğin değişmediğini belirterek, "Bizden mezun olan Furkan Ergün, İngilizce'de Türkiye birincisi, ilköğretim matematik bölümünde ise Büşra Koşan ikinci oldu" dedi.

Satıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NEF'in 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, KPSS'de bu yıl da bazı mezunlarının dereceye girdiğini söyledi.

Kendisinin de dekanlık yaptığı fakülteden mezun olduğunu anımsatan Satıl, "Bu yıl da KPSS'de, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde öğrencilerimiz önemli başarılara imza attı. Durum önceki yıllarda da aynıydı. Bu yıl da gelenek değişmedi. Bizden mezun olan Furkan Ergün İngilizce'de Türkiye birincisi, ilköğretim matematik bölümünde Büşra Koşan ise ikinci oldu. Bunun dışında diğer bölümlerde de önemli derecelerimiz var. Örneğin biyoloji öğretmenliğinde Türkiye 15'incisi, okul öncesi öğretmenliğinde Türkiye 19'uncusu, fizik öğretmenliğinde Türkiye 39'uncusu ve matematik öğretmenliğinde Türkiye 65'incisi NEF'ten çıktı" diye konuştu.

Bunların, fakültelerinin başarısının tesadüfi olmadığını gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Satıl, dinamik ve genç bir kadroya sahip olduklarını belirtti.

Furkan Ergün de Türkiye birincisi olduğunu, Prof. Dr. Satıl'ın kendisini aramasıyla öğrendiğini anlattı.

İlk olarak ailesini arayıp haber verdiğini dile getiren Ergün, "Aileme söylediğimde annem ağlamaya başladı, sonra ben de ağladım, en sonunda tüm aile ağladık. KPSS'de İngilizce öğretmenliği bölümü alan bilgisi sınavında birincilik elde ettim, mutluyum. Aynı zamanda üniversiteden mezun olurken bölümü birinci, fakülteyi ise ikinci olarak bitirmiştim. Bu başarıları elde etmek için uğraşmadım. Böyle bir beklentim yoktu. Sadece başarılı bir şekilde okulu bitirmek istiyordum" ifadelerini kullandı.

Büşra Koşan ise fakülteden birincilikle mezun olduğunu söyledi. Önce öğretmenlik mesleğine başlamayı, daha sonra akademik kariyer yapmayı planladığını aktaran Koşan, şunları kaydetti:

"NEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden bu yıl mezun oldum. Dört yıllık öğrenimim boyunca fakültenin bana çok şey kattığını düşünüyorum. Öğrenim kadrosu olarak kariyerli bir eğitim aldığımı düşünüyorum. KPSS'den 98 puan alarak alanımda Türkiye ikincisi oldum. Bu başarımda ailemin, öğretmenlerimin çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Onlara verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Bu başarıyı beklemiyordum. Sonuçlarımı öğrendiğimde şaşkınlık hissettim. Gurur verici bir şey."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KPSS İngilizce Birincisi Balıkesir'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement