Kudüs'ün İşgalinin 46. Yıl Dönümü Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kudüs'ün İşgalinin 46. Yıl Dönümü Protesto Edildi

Kudüs\'ün İşgalinin 46. Yıl Dönümü Protesto Edildi

Küresel Kudüs Yürüyüşü Platformu, Kudüs'ün işgalinin 46.yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

07.06.2013 19:30

Küresel Kudüs Yürüyüşü Platformu, Kudüs'ün işgalinin 46. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Kudüs'ün işgalinin 46. yıldönümü nedeniyle Fatih Camii'nde eylem düzenledi. Cuma namazı çıkışında kendilerine "Küresel Kudüs Yürüyüşü Platformu" adı veren bir grup tarafından düzenlenen yürüyüşte, Mescid-i Aksa'nın işgaline son verilmesi istendi. Kortejin önünde yürüyüşe geçen ve elleri zincirlerle bağlı, başlarında İsrail askeri olan bir grup çocuk da Mescid-i Aksa'yı temsilen bir skeç sergiledi. Daha sonra esir takasında özgürleşen Filistinli eski asker tutsaklardan Mahmut Attun bir konuşma yaptı. Attun, Arapça olarak yaptığı konuşmada, "Bugün gibi 46 yıl önce İsrail Kudüs'ten elimizde kalan kısmı da almıştır. ve Kudüs'ün tamamını eline geçirdikten sonra orada yaşayan halkımızı ve direnişimizi de yok edeceğini zannediyor. Düşmanla zindanlarda 20 yıl mücadele ettikten sonra ve biz burada mücahidiler olarak düşmanlarımıza diyoruz ki yüz sene geçse de meşru olmayacaksınız" dedi.

Ardından söz alan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Bugün Mescid-i Aksa bizim için bir cihat ve şahadet mektebi olmuştur. Bizim için Mescid-i Aksa ve Filistin davası bir iman davasıdır, İslam davasıdır. Okuma, düşünme zamanıdır, sorumluluk kuşanma zamanıdır" diye konuştu.

Dilipak, "Filistin bize uzak değil, günde beş vakit yüzümüzü döndüğümüz kıblemizdir aynı zamanda. İstanbul'dan yüzünüzü kıbleye döndüğünüzde, aynı zamanda Mescid-i Aksa'ya dönmüş olursunuz. İstanbul bu anlamda mecazi olarak kıble tayindir. İki kıbleye birden durursunuz. Peygamberimiz de Mekke'de namaza durduğunda Kudüs istikametine bakan noktadan Kabe'ye dururdu" dedi.

'Bugün kıblemiz işgal altında' diyerek sözlerini sürdüren Dilipak, "Eğer siz Allahın'ın dininin izzetini koruma noktasında gaflete düşerseniz Allah sizin ipinizi bırakır. Bugün Mescid-i Aksa bizim için bir cihat ve şahadet mektebi olmuştur. Akacak kanın azalmasını istiyorsanız şimdi kan akıtma zamanı değil, ter akıtma zamanıdır. Okuma, düşünme zamanıdır. Bizim için Mescid-i Aksa ve Filistin davası bir iman davasıdır, İslam davasıdır" diye konuştu.

Eylemin sonunda Grup Yürüyüş ilahileri ile eşlik ederken, kalabalık ilahi dinletisinin ardından olaysız dağıldı. Öte yandan, dünya çapında yaklaşık 200 ayrı noktada Kudüs için ayrı ayrı yürüyüşler tertip edildiği, Türkiye'de de başta İstanbul olmak üzere birçok kentte yürüyüş düzenlendiği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kudüs'ün İşgalinin 46. Yıl Dönümü Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement