Kula'da, Ulaşım Çağ Atladı - Son Dakika
Güncel

Kula'da, Ulaşım Çağ Atladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği dev asfalt ve ulaşım hamlesi sayesinde ilçedeki ulaşım çağ atladı.

11.08.2016 17:41

Güvenli ve konforlu asfalt yolların yapılması ile birlikte güzergahlara verilen yeni toplu taşıma araçları vatandaşlara kolay ulaşım imkanı sağlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin en ücra mahallelerine kadar asfalt atmasının yanı sıra engelli dostu iki adet Karsan Atak otobüs ve bir adet Jest Minibüsü ile vatandaşlara güvenli ve konforlu yolculuk hizmeti sağlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, 2016 asfalt sezonunda ilçedeki 350 kilometrelik asfalt hedefinin büyük bir kısmını gerçekleştirdi. Kula'nın mahallelerine daha konforlu ve güvenli yolculuk sağlayan hizmetler bunla sınırlı kalmadı. Kula'nın mahallelerini birbirine ve ilçe merkezine bağlayan asfalt çalışmalarına ek olarak ilçeye gönderilen engelli dostu toplu taşıma araçları, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Hafta içi her gün Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Terminali'nden kalkan toplu taşıma araçları Kavacık, Güvercinlik, Börtlüce, Şeritli, Kocaveli, Kavacık ve Bebekli güzergahlarında yüzlerce vatandaşı mahallelere taşıyor.

DEMİR: 'YILLARDIR KÖR YATAN BU KÖPRÜYÜ UYANDIRDI'

Börtlüce Mahallesi sakinlerinden Mehmet Demir, yıllardır ilk defa köylerine hizmet geldiğini belirterek, "1960'lı, 70'li yıllarda bu yol yapılmamış, yaşlılarımız çok eziyet çekmiş. Yaşlılarımız ve o zamanın ileri gelenleri bu yolu ve köprüyü kendi imkanları ile yapmaya başlamışlar. Kendi elleri ile yapmışlar bu köprüyü ve nihayet Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün buna el attı. Yıllardır kör yatan bu köprüyü uyandırdı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Başkanımızla beraber bu yolu açtı. Sağolsun var, olsun saygı duyuyoruz" dedi.

60 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Börtlüce Mahalle Muhtarı Vahid Yılmaz ise, "60 yıl önce dedelerimizin ve babalarımızın kazma ve küreklerle açtığı bu yolda traktör bile zorlanmaktaydı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un gelmesi ile yollarımız açıldı ve asfaltlandı. Traktörlerle gitmekte zorlandığımız bu yolda şimdi klimalı otobüsler ile her gün Börtlüce'den Kula'ya gidip gelebiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Cengiz Ergün'e ve Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun'a ve emeği gecen herkese teşekkür ederim" dedi.

60 MAHALLEYE ULAŞIM İMKANI SAĞLANACAK

Mahalleye sağlanan ulaşım hizmetinden ötürü vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula'ya adaletli olarak birçok hizmet verdik, vermeye de devam ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen engelli dostu olan toplu taşıma araçlarını en uygun güzergahlara yerleştirdik. Allah nasip ederse 60 mahallemizin tamamına da bu hizmeti ulaştırmayı düşünüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e ve bu hizmette katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula'da, Ulaşım Çağ Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement