Kula Göletinde Kaçak Ağ Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kula Göletinde Kaçak Ağ Taraması Yapıldı

Kula Göletinde Kaçak Ağ Taraması Yapıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde, bir sulama göletinden ağla balık avlandığı ihbarı üzerine Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, Kula göletinde kaçak balık ağı taraması yaptı.

10.07.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde, bir sulama göletinden ağla balık avlandığı ihbarı üzerine Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, Kula göletinde kaçak balık ağı taraması yaptı.

İlçe merkezine 3 km. uzaklıkta bulanan sulama göletinde olta balıkçılığı yapan vatandaşlar, Kula göletinde ağla balık tutulduğu ve gölet içerisinde kaçak ağ olabileceği konusunda Manisa İl Tarım Müdürlüğü'ne dilekçe ile bilgilendirmede bulundu. Gölet alanına gelen yetkililer, çevrede ve gölet içerisinde tarama yaptı. Uzun çalışmalar sonucu gölette herhangi bir ağ izine rastlanmadı.

Konuyla ilgili ilgi veren Kula Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hasan Erçakır, "Burası Kula'mızın tek göleti. Olta balıkçılığı sezonu açıldı fakat burada bilinçsiz avcılık yapıldığını duyduk. Bu bilinçsiz avcılığı yapanlar avcılıkla alakası olmayan 'bohçacı' diye tabir ettiğimiz insanlar. Bizim amacımız, burada balık tutmak. Onların amacıyla göleti kurutmak. Bugün burada Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte tekneyle kaçak ağ taraması yaptık. Jandarma, Avcılar Derneği, İl Tarım organizeli bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bilinçsiz avcılık yapanları tespit ettiğimizde cezai işlem görmelerini sağlayacağız." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula Göletinde Kaçak Ağ Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement