Kulp'tan Sincar'a Yardım Kamyonu Gönderildi - Son Dakika
Yerel

Kulp'tan Sincar'a Yardım Kamyonu Gönderildi

Kulp\'tan Sincar\'a Yardım Kamyonu Gönderildi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde toplanan bir kamyon dolusu yardım, Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesine gönderildi.

30.08.2014 20:04

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde toplanan bir kamyon dolusu yardım, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesine gönderildi.

Toplanan yardımlarla ilgili konuşan Kulp Belediye Eşbaşkanları Metin Dinar ve Sadiye Süer Baran, Yezidilerin durumuna duyarsız kalmayan Kulp halkına teşekkür etti. Eşbaşkanlar, "Rojava ve Şengal'e yapılan katliamlar insanlık dışı katliamlardır ve adeta bu katliamlar bir soykırıma dönüşmüştür. Bu çeteler, halklar üzerinde din değiştirmeyi zorunlu hale getirmişler. Dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun tüm halklara karşı işlenen katliamları şiddetle kınıyoruz. IŞİD çeteleri tarafından yerlerinden, yurtlarından edilen, büyük bir baskı ve zulme maruz bırakılan, yoksulluk ve açlıkla baş başa bırakılan Şengal halkının acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kulp İlçe Örgütü Başkanı Vezir Tekin ise, Kürtlerin IŞİD'e karşı sessiz kalmayacağını söyledi. Konuşmaların ardından toplanan bir kamyon dolusu yardım Sincar bölgesine gönderildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulp'tan Sincar'a Yardım Kamyonu Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement