Kulplular'dan Güvenlik Bölgesi Sitemi - Son Dakika
Güncel

Kulplular'dan Güvenlik Bölgesi Sitemi

Kulplular\'dan Güvenlik Bölgesi Sitemi

Diyarbakır Valiliği tarafından 20 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Kulp ilçesine bağlı Oberkan-Davderal, Simetok-Gülhermi ve Yaylak Durşin bölgelerinin 15 gün ‘geçici güvenlik bölgesi’ ilan edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve yaylaların boşaltılması halinde zor durumda kalacaklarını belirttiler.

22.08.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından 20 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Kulp ilçesine bağlı Oberkan-Davderal, Simetok-Gülhermi ve Yaylak Durşin bölgelerinin 15 gün 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve yaylaların boşaltılması halinde zor durumda kalacaklarını belirttiler.

Diyarbakır'da 20 bölgenin askeri yasak bölge ilan edilmesini protesto eden Kulplular, yaylaların ve köylerin boşaltılmaması için Şenyayla mevkiinde barış çadırı kurdu. Ellerinde tuttukları beyaz bayraklarla "Savaş değil barış hemen şimdi" sloganı atan grup, burada basın açıklaması yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Edip Berk yaptığı açıklamada, askeri yasak bölge ilan edilen bölgelerin yıllardır büyük emek sonucu inşa edildiğini belirterek, bu alanların tekrardan boşaltılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Yayladaki vatandaşlar ise, yıllardan beri bu topraklarda kaldıklarını ve tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu söylediler. Vatandaşlar, "Hayvanlarımızı bu yaylalara getirerek geçimlerimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bize 20 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında buraların yasak bölge ilan edildiği bilgisi verildi. Biz buraları terk edersek ciddi anlamda ekonomik sıkıntısı çekeceğiz. Özelikle yaylalarımızda ekmiş olduğumuz patates tarlalarımız, sebze bahçelerimiz üç gün sulanmadığı zaman hemen kuruyacak ve bu da bizim ekonomik çöküntümüz anlamına geliyor. Yine kışın kaldığımız köylerimizde yaz mevsiminde su olmadığı için bunca hayvanı oralara götürdüğümüz andan itibaren telef olmasıyla karşı karşıya kalacağız. Bizim tek isteğimiz özel güvenlik bölgesi değil barıştır ve bizlerin yaylalarımızdan kovulmamasıdır" diye konuştular. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kulplular'dan Güvenlik Bölgesi Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement