Kültür Elçileri Sındırgı'da - Son Dakika
Güncel

Kültür Elçileri Sındırgı'da

Kültür Elçileri Sındırgı\'da

Yunus Emre Enstitüsünün 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin tarihini ve kültürünü tanıdılar.

01.08.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı'ya gelen Kültür Elçileri ilçede turizm alanlarını gezip tarihi Yağcıbedir halıları hakkında bilgi aldılar. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, öğrencilere yağcıbedir halısının tarihi ve nakışlarının anlamlarını anlattı.

Sındırgı ziyareti hakkında bilgiyi Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(BAUN TÖMER), Müdürü Pro. Dr. Mehmet Narlı verdi. Narlı,"Dünyanın bir çok ülkesinde Yunus Emre Enstitüsü hem Türkçeyi öğretiyor, hem de Türk dilini ve kültürünü dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar. Dünyanın çeşitli yerlerinde ki Yunus Emre öğrencileri, her yaz seçilerek Türkiye'de ki belli üniversitelerde yaz okuluna alınıyorlar. Bu sene 10 ülkeden 17 öğrencimizde Balıkesir Üniversitemize geldiler. TÖMER'de bir yaz okulu başlattık. Bu yaz okulunda hafta içinde öğleye kadar Türkçe pratik yapıyoruz. Öğleden sonra Kültürel, sportif, müzik, sanatsal eğitim yapıyoruz. Hafta sonlarında kültürel gezi düzenliyoruz. Sındırgı ziyaretimiz iki açıdan önemli. Jeotermal kaynakları ve Yağcıbedir Halılarını incelemek için geldik. Belediye Başkanımız derin bilgisiyle misafirlerimize çok yardımcı oldu" dedi. Kültür elçileri yağcıbedir halısı hakkında bilgi aldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Sındırgı Belediyesinin tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarılması için boyadığı sokağı gezdi. Başkan Yavaş, Kültür Elçilerine ilçeyle ilgili hazırlanan hediye çantalarını verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültür Elçileri Sındırgı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement