Kültürden Tarih ve Doğaya İpek Yolu'nda Vazgeçilmez Bir Durak: Van - Son Dakika
Güncel

Kültürden Tarih ve Doğaya İpek Yolu'nda Vazgeçilmez Bir Durak: Van

Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde anlattığı Van, artık çağdaş gezginlerini ve konukları için hazırlanıyor.

18.09.2014 15:36

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde anlattığı Van, artık çağdaş gezginlerini ve konukları için hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerel ve ulusal kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilen Van Turizm ve Seyahat Fuarı'nın beşincisi bugün başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın açılış programına katıldığı Fuar, 21 Eylül'e kadar konuklarını ağırlayacak.

İnanç, kıyı ve kültür turizmi için önemli zenginliklere sahip olan Van'ın kapılarını bir kez daha dünyaya açacak olan Fuar ile ilin uluslararası turizm pazarındaki payının arttırılması amaçlanıyor. Fuarla ayrıca kongre, inanç, sağlık, kış ve kıyı turizmi ile sanatsal aktiviteler gibi birçok farklı odak noktalarıyla bölgeyi turistler için cazip hale getirmek de hedefleniyor.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinin 4 ve 5. ciltlerinde yer verdiği, İpek Yolu'nun durak noktalarından ve kültür-turizm potansiyeli açısından önemli bir destinasyon olan Van'da gerçekleştirilen Fuar'ın, bölge ve ülke turizmine önemli bir katma değer yaratması, kentin ve bölgenin uluslararası boyutta tanınırlığını artırması bekleniyor.

İlk gün itibariyle yoğun ilgi gören Fuar, Van Tuşba Kongre ve Fuar Merkezi'nde. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Valilik ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Fuar'a, 20 İl Kültür Turizm Müdürlüğü de birer stant ile katılıyor.

Bugün, toprağıyla beslediği uygarlıkları, birlik ve beraberlik içinde yaşattığı inançları, doğal güzellikleri ve kültürünü tanımaya, görmeye gelen konuklarını çağdaş yüzüyle ağırlayan Van, Fuar kapsamında uluslararası basın mensuplarının da ilgi merkezi oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın konuğu olan 7 ülkeden 13 basın mensubu için özel olarak Van turu düzenleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültürden Tarih ve Doğaya İpek Yolu'nda Vazgeçilmez Bir Durak: Van - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement