Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü?nün Konserine İlgi Yoğun Oldu - Son Dakika
Güncel

Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü?nün Konserine İlgi Yoğun Oldu

Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü?nün Konserine İlgi Yoğun Oldu

Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü'nün konserine ilgi yoğun oldu Almanya'nın Essen kentinde dün akşam bir konser veren INIMB Müzik korosu, salonu dolduran davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

24.01.2015 16:07

Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü'nün konserine ilgi yoğun oldu

Almanya'nın Essen kentinde dün akşam bir konser veren INIMB Müzik korosu, salonu dolduran davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Essen'de bulunan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü (INIMB) 7 Renk Türk Halk Müziği Korosu, dün akşam Türkü Kervanı adı altında bir konser verdi. Konsere, müzik severler yoğun ilgi göstererek salonu tıka basa doldurdu.

Evren Erkazancı yönetiminde izleyici karşısına çıkan koro davetlilerden bol bol alkış aldı. Konser için orkestra sanatçıları Türkiye'den davet edilirken, Kültür ve Turizm bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği sanatçı Nahide Saygün Akkal da konserde sahne aldı. Bağlamasıyla sahne alan ve art arda türküler seslendiren Nahide Saygün Akkal, müzikleriyle davetlileri adeta büyüledi. Programa Stuttgart'tan katılarak sahnede zeybek oynayan Murat Yılmaz da, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser öncesi bir selamlama konuşması yapan INIMB Başkanı Bircan Şimşek Kartal, 'Yeni arkadaşlarla oluşan koromuz, profesyonel sazlarla beraber ilk kez sahne alacaklar, beğeneceğinizi umduğumuz bir gece hazırladık. Katkı sunan herkese ve salonu dolduran siz izleyicilere teşekkür ediyorum' dedi.

INIMB TÜRK MÜZİĞİNİ TANIYOR

Konseri izleyenler arasında bulunan Essen başkonsolosluğundan Muavin Konsolos Ahmet Davaz yaptığı konuşmasında, 'Essen başkonsolosluğu olarak INIMB'ye kuruluşundan beri destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Kültürümüzü, yurtdışında yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve Alman dostlarımıza tanıtabilmek için INIMB, önemli çalışmalara imza atıyor' ifadelerine yer verdi.

Konsere gelen davetliler, uzun yıllar unutamayacakları bir türkü ziyafeti ile salondan ayrıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü?nün Konserine İlgi Yoğun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement