Kumluca'da Oyuncaklı Kütüphane ve Drama Salonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Oyuncaklı Kütüphane ve Drama Salonu Açıldı

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki Ramazan Abacı İlkokulunda oyuncaklı kütüphane ve drama salonu törenle hizmete girdi.

27.02.2015 10:37

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki Ramazan Abacı İlkokulunda oyuncaklı kütüphane ve drama salonu törenle hizmete girdi.

Açılışa Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, oyuncaklı kütüphane ve drama salonunda öğrencilerle kitap okudu. Proje sorumlusu öğretmen Serpil Başpınar, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Tezcan Karakaya ile ortak çalıştıklarını anlattı.

Oyuncaklı kütüphane ile çocukların hem eğlenceli bir ortamda kitaplarını okuduklarını hem de okudukları kitaplardaki konuları drama ederek uyguladıklarını ifade eden Başpınar, böylece kitap okumanın keyfe dönüştüğünü söyledi.

Projenin yaklaşık 20 günde hayata geçirildiğine değinen Başpınar, "Kütüphanemizi ilkokul birinci sınıftan, dördüncü sınıfa kadar öğrencilerimiz kullanacak. Kütüphanemizde 931 kitabımız, 241 oyuncağımız var. Öğrencilerimiz çok heyecanlılar, bizler de çok heyecanlıyız" dedi.

Yaptıkları planlamayla her sınıfın öğretmenleriyle haftada üç saat oyuncaklı kütüphane ve drama salonunu kullanacaklarını kaydeden Başpınar, öğrencilerin isterlerse okudukları kitap ve oynadıkları oyuncakları ödünç olarak evlerine götürebileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Oyuncaklı Kütüphane ve Drama Salonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement