Kumluca Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Renkli Kutlama - Son Dakika
Güncel

Kumluca Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Renkli Kutlama

Kumluca Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Renkli Kutlama

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

14.06.2015 14:01  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kumluca Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri öne çekildi. Mavikent Mahallesi Karaöz Koyu'nda gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bundan sonra denizciliğe ve deniz etkinliklerine önem vereceklerini söyledi.

Kutlamalarda, Çin akrobasi ekibinin gösterilerinin ardından 50, 100 ve 200 metre yüzme yarışları yapıldı. Su altında kalma, hız motoru ve tekne yarışları sonrasında geleneksel yağlı direk yarışları gerçekleştirildi. Yarışmacılar yaklaşık 7 metre uzunluğundaki yağlı direğin ucundaki bayrağı alabilmek için büyük mücadele verdi. Zorlu mücadele sonunda yarışmayı Furkan Karaöz kazandı. Birinciye belediye ve sponsorlar tarafından para ödülleriyle çeşitli hediyeler verildi. Dereceye girenler de ödüllendirildi. Furkan Karaöz, "Birinci olduğum için çok mutluyum. Biraz zorlandık ama değdi" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Kumluca halkına denizi sevdirmek için düzenlediğimiz bir etkinlik. Mavikent'te 3 günden beri düzenlediğimiz ve bugün deniz bölümüyle final yaptığımız bir etkinlik. Bu etkinliğin en renkli bölümü yağlı direkten bayrak alma yarışıdır. Yarışmalar boyunca çok heyecanlandık. Bir ara direkten bayrağın alınamayacağını düşündük. 40'ı aşkın yarışmacının arasından Furkan Karaöz bayrağı aldı. Bizi de stresten kurtardı. Hayırlı olsun. Furkan seneye de bayrağı alırsa altın kemer takacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Renkli Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement