Kumluca'ya Yeni Bir Cami Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Kumluca'ya Yeni Bir Cami Yapılacak

Kumluca'da yeni yapılacak caminin, Selçuklu ve günümüz mimarisiyle özdeşleşmiş olarak inşa edileceği bildirildi.

23.06.2015 15:49

Kumluca'da yeni yapılacak caminin, Selçuklu ve günümüz mimarisiyle özdeşleşmiş olarak inşa edileceği bildirildi.

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla Narenciye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Kalekule karşısındaki alana yapılması planlanan cami için hazırlıklar tamamlandı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, cami projesi hakkında belediye meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede, uzun süredir belirlenen alana cami yapımı için çalışmaların devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini söyledi.

Caminin mimari projesinin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok cami projesine imza atan mimar İrfan Sezer tarafından çizildiğini bildiren Çetinkaya, yeni caminin mimarisinin Selçuklu ve günümüz mimarisiyle özdeşleştirilmiş şekilde tasarlandığını belirtti.

Narenciye Mahallesi'nde daha önce imar planında ibadethane yeri olarak ayrılan yere cami yapmak için uzun süredir çalışma yaptıklarını anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Gelinen aşamada, caminin projeleri hazırlandı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından inşaatın oturum alanları belirlendi. Hedefimiz ramazan ayı içerisinde temelini atmaktı ancak havaların sıcak olması nedeniyle Ramazan Bayramı'ndan sonra atacağız. İnşallah tamamlandığında ilçemiz sembol olabilecek bir camiye kavuşmuş olur. Bugüne kadar ve bundan sonraki süreçte camimiz için yardımcı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Cami inşaatının taban oturum alanının yaklaşık 800 metrekare olacağını bildiren Çetinkaya, kadınlar bölümüyle yaklaşık bin 750 kişinin aynı anda ibadet yapabileceğini, ayrıca inşaat içerisinde çok amaçlı salon, bay bayan taziye salonları, imam ve müezzin lojmanı, gasilhane, morg tuvalet ve abdesthane ile ön kısmında şadırvan bulunacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'ya Yeni Bir Cami Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement