Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Mardin Müftüsü Coşkun: "Hayvana eziyet, kurban ibadetinin tüm hikmetine aykırıdır.

01.10.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Müftüsü Ali Coşkun, "Hayvana eziyet kurban ibadetinin tüm hikmetine aykırıdır. Bütün sevabını götürür" dedi.

Müftü Coşkun, kurban kesiminde görev alacak din görevlilerinin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kurban kesmenin hem kul ile Allah arasındaki mesafeleri giderdiğini hem de toplumsal dayanışma ve birliği sağladığını belirtti.

Kurban ibadetinde çevre temizliğine ve hijyenik kurallara uyulması gerektiğini kaydeden Coşkun, kötü örnekler nedeniyle kurban ibadetinin özünün tartışmaya açılmasının son derece yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak yıllardır hiçbir ticari amaç taşımadan vekaletle kurban kesimi kampanyası düzenlediklerini ifade eden Coşkun, bununla dini hizmet vermeyi, kurban etlerinin yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını ve yanlış uygulamaların önüne geçilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Müftü Coşkun, kampanyaları sayesinde kurban etlerinin yurt içinde il ve ilçe müftülerinin öncülüğünde köylere kadar ulaştırıldığını, yurt dışında ise Gazze, Somali, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Afganistan, Pakistan ve Orta Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini vurguladı.

-"Kirin, pasın içinde kurban kesilmesin"

Usulüne uygun şekilde kurban kesme imkanı olmayan vatandaşların kurbanlarını vekaletle kesmesini önerdiklerini sözlerine ekleyen Coşkun "İbadeti yerine getiriyorum düşüncesiyle otoban kenarlarında, açık arazilerde kirin, pasın içinde kurban kesilmesin. Hayvana eziyet, kurban ibadetinin tüm hikmetine aykırıdır. Bütün sevabını götürür" ifadesini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement