Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Anadolu Platformu, "Kardeşlik sınır tanımaz" sloganıyla başlatılan kampanyayla, Türkiye'den 250 aile ile Kobanilileri bayramda bir araya getirecek.

02.10.2014 14:34

Türkiye'de 70 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Anadolu Platformu, "Kardeşlik sınır tanımaz" sloganıyla başlattığı kampanyayla, Türkiye'den 250 aile ile Kobani'den (Ayn el Arap) Türkiye'ye sığınan aileleri, Kurban Bayramı'nda buluşturacak.

Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyesinde İYİLİKDER Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini de bulunduran kuruluşlarının Suriye'deki savaş mağdurları ve Türkiye'ye gelen sığınmacılarla ilgili pek çok yardım organizasyonu gerçekleştirdiğini belirtti.

Kobani'de gelişen sürecin Türkiye'nin dış politikası ve ülkede yürütülen çözüm sürecini yakından ilgilendirdiğini aktaran Aldemir, "Platformumuz bünyesindeki derneklerle iş birliği içinde 'Kardeşlik sınır tanımaz' sloganıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelecek 250 aile ile Kobanilileri bir araya getirmeye karar verdik. Bayramın 2. gününde Türkiye'den ailelerimiz, Kobanili ailelerle bir araya gelecek. Burada 30 bin bayram paketini birlikte dağıtacağız. 5 tır da gıda malzemesi burada dağıtılacak. Bizler Suriyelilerle kardeş olduğumuzu, bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Türkiye'de barış süreci yürütülüyor. Bu kardeşlik pekişsin istiyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement