Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Uyarı - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Uyarı

Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Uyarı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sulaoğlu, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

17.09.2014 11:34  Güncelleme: 12:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Celalettin Sulaoğlu, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

Sulaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kurbanlık alıp, satacak, kesecek ve nakledecek kişilerin belirli hususlara dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

"Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan hayvancılık işletmesinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır" diyen Sulaoğlu, şunları kaydetti:

"Hayvanların sağlıklı, besili olması, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporunun bulunması, hayvanların kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması gerekir. Sinop'ta Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul'un Anadolu yakası ve Trakya'ya hayvan sevki sadece Bakanlıkça belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde yapılabilecek, şartları taşımayan hayvanların Avrupa yakasına sevki yapılamayacak. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakası ile Trakya'ya kurbanlık hayvan sevklerine 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren başlanacak." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı Öncesi Vatandaşlara Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement