İzmir'de Kursiyer Sayısı Üç İlçenin Nüfusunu Aştı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kursiyer Sayısı Üç İlçenin Nüfusunu Aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı meslek edindirme ve beceri kurslarından Karaburun, Kınık ve Beydağ'ın toplam nüfusundan daha fazla İzmirli yararlandı.

22.06.2015 12:32  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı meslek edindirme ve beceri kurslarından Karaburun, Kınık ve Beydağ'ın toplam nüfusundan daha fazla İzmirlinin yararlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, örgün eğitimden yoksun kalmış ya da eğitimini yarıda bırakmış kişilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla açılan meslek edindirme ve beceri kurslarında dönem sonu heyecanı yaşandı. Kurslarda eğitim dönemini tamamlayan 2 bin 536 kursiyere sertifikaları kurs merkezlerinde düzenlenen törenlerle verildi.

Bugüne kadar açılan kurslardan yararlanan İzmirli sayısının, Karaburun, Kınık ve Beydağ ilçelerinin toplam nüfusunu aştığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Üç ilçenin toplam nüfusu 49 bin 995'te kalırken, kurslardan 52 bin 365 İzmirli yararlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji, üniversiteler, meslek liseleri ve meslek odaları, İŞKUR, KOSGEB, kooperatifler gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülen programlarda, topraksız tarımdan üretim teknolojilerine, mutfak sanatlarından yabancı dile, güzel sanatlardan kişisel gelişime, asansör bakımından iş makinesi operatörlüğüne kadar farklı alanlarda eğitim verildi. Kurslardan başarıyla mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika aldı."

Kurslarda bilgisayar destekli proje çizimi, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, katı sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, elektrik tesisat ve pano monitörü, et ürünleri işlemecisi, yapı yüzey kaplama, iş güvenliği ve işçi sağlığı, CNC operatörlüğü, CNC programlama, turistik ve hediyelik eşya hazırlama, üç boyutlu resim, takı tasarımı gibi 65 farklı branş bulunduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kursiyer Sayısı Üç İlçenin Nüfusunu Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement