Kürt Siyasetçi Almanya'da Hapse Mahkum Oldu - Son Dakika
Yerel

Kürt Siyasetçi Almanya'da Hapse Mahkum Oldu

Kürt Siyasetçi Almanya\'da Hapse Mahkum Oldu

Batmanlı eski siyasetçilerden olan ve ömrünün 24,5 yılını cezaevinde geçiren Bedrettin Kavak, iltica ettiği Almanya'da 3 yıl hapse mahkum oldu.

05.08.2016 14:20

Batmanlı Kürt siyasetçi Almanya'da 3 yıl hapis cezası aldı.

Batmanlı Kürt siyasetçi Bedrettin Kavak, Almanya'nın Hamburg kentinde yargılandığı davada 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yıldır tutuklu bulunan Kavak, iki yıl daha cezaevinde kalarak, ömrünün 27 yılını hapishanede geçirmiş olacak.

Geçen yılın Ağustos ayında Alman Ceza Kanunu'nun 129b maddesi kapsamında 'yurtdışında faal olan terör örgütüne üyelik' iddiasıyla tutuklanan Batmanlı Bedrettin Kavak'ın davasına Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam edildi.

Karar açıklanmadan önce, bir grup mahkeme binası önünde miting düzenleyerek, Bedrettin Kavak ve tüm siyasi tutuklulara özgürlük istedi.

Üç yıl hapis cezası kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Dr. Rühle gerekçe bölümünde, Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 'PKK'nın üst düzey kadroları' Ali İhsan Kıtay ile Mehmet Demir'in ardından Bedrettin Kavak davası görüldüğünü belirtti.

Siyasi görüşü ve kimliği nedeniyle sık sık polis tarafından rahatsız edildiği için lise öğrenimini yarıda bırakıp Batman'ı terkeden Kavak, gittiği Siverek'te yakalandı.

12 Temmuz 1980 tarihinde Urfa'nın Siverek ilçesinde tutuklandı. Tutuklandığı süreçte 6 ay boyunca sistematik şekilde işkenceye maruz bırakıldı.

Cezaevi yönetiminin uygulamış olduğu işkence ve insanlık dışı uygulamalara karşı direnişlere katıldı. 14 Temmuz 1982 yılında başlayan ölüm orucunda 55 gün kalmıştı ve 24,5 yıl kaldığı cezaevinde defalarca sürgün edildi ve 6 cezaevi dolaştı.

Bedrettin Kavak, cezaevinden tahliye edildikten sonrada siyasi kimliği nedeniyle sürekli baskı ve takibe maruz kalırken can güvenliği ve emniyeti olmadığı için 2009 yılında Avrupa'ya siyasi mülteci olarak yerleşti.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kürt Siyasetçi Almanya'da Hapse Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement