Kurtalan'da Hasat Bayramı Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kurtalan'da Hasat Bayramı Şenliği Yapıldı

Kurtalan Ziraat Odası Başkanlığının organize ettiği ve bu yıl 3. sü düzenlenen Hasat Bayramı şenliği Yunuslar köyünde yapıldı.

17.06.2014 16:19  Güncelleme: 16:18

Kurtalan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 3. düzenlenen "Hasat Bayramı" şenliği Yunuslar köyünde yapıldı.

Tören öncesinde Siirt Vali Yardımcısı Bahadır Yörük ve beraberindekiler Yunuslar köyünde bulunan sera ve süt ürünleri tesislerini gezerek yetkililerde bilgi aldılar.

Hasat Bayramı şenliğinde konuşan Vali Yardımcısı Yörük, arazide elde edilen ürünlerde hem rekolte hem de kalite anlamında veriminin gurur verici olduğunu söyledi.

Siirt'te devam eden sulama projeleriyle 5 yıl içinde elde edilecek ürünlerin daha verimli olacağını kaydeden Yörük, "Tüm Türkiye pazarını beslemekle kalmayacak, ihracat anlamında da ülkemize ciddi bir katkısı olacak. Bu noktada hem tarım birliğinin hem de kaymakamlığın ciddi girişimleri var. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki 5 yıl içerisinde tarımsal üretim anlamında bölge kalkınmış olacaktır" dedi.

Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu ise ilçenin Siirt'in en büyük tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, ilçe halkının büyük bir bölümünün geçimini tarımdan sağladığını bildirdi.

İlçedeki tarım arazilerinin daha verimli kullanılabilmesi için sulama projeleri üzerinde yoğunlaştıklarını ifade eden İmamoğlu, "Dicle Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz bir proje ile Yayıklı köyümüzde bir sulama kanalını hayata geçirdik. Sulama kanalları konusunda çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Şenlikte, Kurtalan Ziraat Odası tarafından tarıma yaptıkları katkılardan dolayı çiftçilere plaket verildi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtalan'da Hasat Bayramı Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement