Kurtalan'da Sünnet Şöleni - Son Dakika
Güncel

Kurtalan'da Sünnet Şöleni

Siirt'in Kurtalan ilçesinde sünnet şöleni düzenlendi.

10.05.2016 18:10

Siirt'in Kurtalan ilçesinde sünnet şöleni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurtalan Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Kurtalan Belediyesince organize edilen sünnet şöleninde sünnet ettirilen 100 çocuğa daha önce tespit edilen 100 hayırsever, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verdi.

Kurtalan Bahçesaray Konferans ve Düğün Salonu'ndaki şölende konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, manevi değeri yüksek olan etkinlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sünnetin hem dini, hem de kültürel bir değer olduğunu kaydeden Tutulmaz, "Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle sünnet ayrı bir anlam ifade eder. Çocuklarımızın değerini arttıran, onları gençliğe bir adım daha yaklaştıran, onları biraz daha sorumluluk duygusuna iten bir etkinlik. Bu etkinliğe sebep olan, bu etkinliği yapan kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu etkinlikte aynı zamanda kurumlar arası işbirliğini de görüyoruz." diye konuştu.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay da hayırlı hizmetler için destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Birincisi düzenlenen sünnet şölenini gelenekselleştireceklerini vurgulayan Karaatay, "Her sene sayıları arttırarak Kurtalan'da bu etkinliği düzenleyip daha güzel günler yaşatacağız." dedi.

Kurtalan Gençlik Merkezi Sorumlusu Muhsin Ezer de bölgede akrabalık bağları kadar güçlü olan kirveliği yeniden canlandırmak, aileler arası birlik ve beraberliği sağlamak, çocukları geleceğe hazırlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtalan'da Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement