Kurtalan Devlet Hastanesi Dijital Hastane Oldu - Son Dakika
Güncel

Kurtalan Devlet Hastanesi Dijital Hastane Oldu

Siirt'in Kurtalan İlçe Devlet Hastanesi, Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli (EMRAM) seviye 6 kriterlerini başarıyla karşılayarak HIMSS tarafından seviye 6 hastanesi olmayı hak etti.

16.06.2016 22:18

Siirt'in Kurtalan İlçe Devlet Hastanesi, Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli (EMRAM) seviye 6 kriterlerini başarıyla karşılayarak HIMSS tarafından seviye 6 hastanesi olmayı hak etti.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fikret Can, yaptığı açıklamada, birliğe bağlı sağlık tesisleri arasında pilot hastane olarak seçmiş oldukları Kurtalan Devlet Hastanesinin EMRAM seviye 6 kriterlerini karşıladığını başarılı bir şekilde gösterdiğini ve HIMSS tarafından seviye 6 hastanesi olmayı hak ettiğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Can, Türkiye genelinde 17 HİMSS EMRAM seviye 6 hastaneden biri olma başarısı elde ettiğini ifade etti.

Can, bundan sonra başta Siirt Devlet Hastanesi olmak üzere tüm hastaneleri dijital hastanelere dönüştürmek için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kurtalan Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Mehmet Numan Sevcan ise, istenilen EMRAM seviye 6 kriterlerin tümünü hastane sistemleriyle entegrasyonunu sağlayarak, hastanedeki tedavileri tamamen dijitalleştirdiklerini kaydetti.

2015 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'na bağlı 400'ü aşkın hastane değerlendirilmeye alınmış olup bu seviyeyi almaya hak kazanan 17 hastaneden biri olduklarını vurgulayan Sevcan, şöyle konuştu:

"Bu ödülü alarak Doğu ve Güneydoğu'daki ilk hastane olma özelliğini elde etmiştir. Bu sistemle hastaneye giriş yapan bir hastamız kayıt yaptığı andan başlayıp taburcu oluncaya kadarki bütün işlemleri dijital ortamda yapılıp hiçbir aşamasında kağıt kullanılmamaktadır. Hastaya istenilen bütün tetkikler, görüntüleme sonuçları, ultrason, EKG, MR vesaire bütün sonuçları bilgisayar ortamına aktarılıp istenilen zaman ve yerde hekimleri tarafından değerlendirilerek hem zaman hem de kağıt ve diğer materyaller açısından tasarruf sağlanmış oluyor. Hekimlerimiz istedikleri yerden ve istedikleri zamanda kendilerine dağıtılan tablet bilgisayarlar sayesinde hastalarının bütün verilerine ulaşıp anında gerekli müdahaleleri yapmaktadır. Bu sistemle başta hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızın iş yükleri hafiflemiş olup, yapılan bütün tedaviler klinik karar sistemleri sayesinde güvenilirlikleri en üst seviyeye çıkarılmıştır. Hata oranları yüzde sıfıra indirgenmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtalan Devlet Hastanesi Dijital Hastane Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement