Kurtulmuş: İslam Dünyası Gazze İçin Bir Araya Gelemiyor - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: İslam Dünyası Gazze İçin Bir Araya Gelemiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gazze saldırılarına birkaç İslam ülkesi dışında ses çıkaran olmadığını söyledi.

02.08.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gazze saldırılarına birkaç İslam ülkesi dışında ses çıkaran olmadığını söyledi.

Afyonkarahisar’da Korel Termal Otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelen Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları karşısında İslam dünyasının bir araya gelemediğini belirtti. Kurtulmuş, "Bakın resmi olarak kaç tane ülke, resmi olarak sesini soluğunu ortaya çıkarıyor. Gelin İslam dünyasından kaç tane ülke sesini çıkarabiliyor? Kaç tane ülke biraya gelip 'Şu İsrail saldırılarını nasıl önleyebiliriz' diye ortak masa etrafında toparlanıyor. Şunu burada takdirle ifade ediyorum bazı Latin Amerika ülkelerinin son derece önemli bir şekilde İsrail ile hatta diplomatik ilişkilerini de keserek kararlar aldıklarını görüyor ve takdirle bunları izliyoruz. Yine bu ülkeler başta olmak üzere ABD’de, İngiltere’de, Avrupa kıtasındaki bazı ülkelerin halkları sokağa çıkarak bu vahşete 'dur' dediğini görüyor ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Halklar nezdinde İsrail’in, kurulduğundan bu yana en büyük tepkiyi Gazze saldırısında aldığını ifade eden Kurtulmuş, halkların buna tepki gösterirken dünya ülkelerinin bir çoğunun İsrail’in bu barbarlığı karşısında sessiz kalmayı tercih ettiğini anlattı. Kurtulmuş, "Bir tek güçlü bir ses olarak bu coğrafyada Türkiye’nin sesi ortaya çıkıyor. Sonu ne olursa olsun neye mal olursa olsun bu haksızlığa 'dur' diyecek bu gür sesi ortaya koymak zorundayız. Çünkü biz sıradan bir ülke değiliz. Biz 400 küsur yıldır bu toprakları yönetmiş bir milletin çocuklarıyız. Bu 400 küsur senede bir tane din kavgası yok, bir tane mezhep kavgası yok, bir tane etnik çatışma yok. 400 sene orada Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler bütün mezhep ve meşrepler yana yana yaşamıştır. Her türlü farklı millet barış içerisinde yaşamıştır. Hiç kimseye dininden dolayı, dilinden dolayı, kıyafetinden dolayı Osmanlı yönetimi ‘kaşının üstünde gözü var’ demedi. Kiliseler açık, ağlama duvarında Yahudiler ibadetlerini yapabiliyorlar. Hemen 50 metre yanında da Müslümanlar Mescidi Aksa'ya gelip namazlarını kılıyorlar. Kimse kimseye yan gözle bakmıyor, malını mülkünü elinden almıyor. İşte böyle bir medeniyetin çocukları olarak herkesten çok Filistin barışı hakkında konuşma hakkımız var.” diye konuştu.

Oralarda insanların barış içinde yan yana nasıl yaşayabileceğini iyi bildiklerini belirten Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bizim tarihimiz bunların örnekleriyle doludur. Dolayısıyla bütün dünya sırtını dönse biz Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz. Filistin meselesi bizim için sadece bir siyasi bir mesele olmanın ötesinde insani bir meseledir. Bizim için inancımızın bir parçasıdır. Filistin davası önümüzdeki dosyalarda yazılı olan kelimelerden ibaret değildir. Bizim için Filistin davası kalbimizde ve zihnimizde duran inançlarımızın bir parçasıdır. Bizim dünya görüşümüzün bir parçasıdır. Bizim varlık sebebimizdir.”

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: İslam Dünyası Gazze İçin Bir Araya Gelemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement