Kurtuluştan Dirilişe Pedal Çevirecekler - Son Dakika
Yerel

Kurtuluştan Dirilişe Pedal Çevirecekler

Kurtuluştan Dirilişe Pedal Çevirecekler

23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü kutlamalarına sayılı günler kala Erzurumlu bisikletçileri de ayrı bir heyecan sardı.

10.07.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü kutlamalarına sayılı günler kala Erzurumlu bisikletçileri de ayrı bir heyecan sardı. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği ve Erzurum Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilecek olan Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı bisiklet turu öncesinde hazırlıklar sürüyor. Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, 19 Temmuz 2015 tarihinde Erzurum'dan yola çıkacak olan 10 sporcu, 1 Antrenör ve 1 Yöneticiden oluşan bisikletli kafilenin aynı akşam Samsun'da olacağını belirterek, " Kafilemiz geceyi Samsun ilinde geçirecek. Sporcularımız, 20 Temmuz'da Samsun Valiliği önüne gidip Samsun Valisinin vereceği 'Kurtuluş Bayrağı' ile start alıp Havza ilçesine yol alınacak. Aynı gün Havza ilçesine gelen ekibimiz Havza Kaymakamımızı ziyaret edip Havza Bildirgesi kararlarını alıp Amasya ya hareket edilecek. 20 Temmuz akşamı Amasya'da olacağız. Konaklama bu ilde yapılacak. 21 Temmuz sabahı Amasya Valiliğine gidilerek Amasya Valimiz tarafından verilecek Amasya Genelgesi kararlarını alıp yola çıkılacağız. 21 Temmuz akşamı Erzincan'a gelecek olan grubumuz akşamı burada geçirdikten sonra sabah (22 Temmuz) Erzincan valimizi ziyaret ettikten sonra yola çıkacağız. 22 Temmuz akşamı Aşkale'ye gelecek olan grubumuz geceyi Aşkale'de geçirdikten sonra 23 Temmuz sabahı Aşkale kaymakamımızın startı ile Erzurum' a hareket edecek grubumuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası önünde bekleyen bisikletlileri de alarak Kongre Binasına doğru hareket edilecek" diye konuştu.

750 KİLO METRE YOL KAT EDECEKLER

Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, tarafından yapılan açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Milli mücadelenin tam iradeyle halkın damarlarında işlemesini amaçlayan ve bunu direnişlerde yöntem olarak belirleyen Kahraman Türk Milleti amacına ulaşmıştır. Ülkede milli mücadele iradesini canlandırmayı amaçlayan ve başaran Atatürk yurdun dört yanında Milli iradenin gücünü hissettirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda çeşitli genelgeler ve kongreler yapılmış vatan savunması için milli birlik ve beraberlik ön planda tutulmuştur. Kurtuluş için Türk Milleti her türlü fedakarlığı sergileyip ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmezliğini yapılan kongreler ile alınan kararlarda belirtmişlerdir. Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı turu ile Türk Milletinin Bağımsızlığı için yapmış olduğu mücadeleyi günümüz gençlerine yansıtmak ve bağımsızlık uğruna çekilen çilenin kutsallığını anlatabilmek için; 19-23 Temmuz 2015 tarihleri arsında Samsun-Havza-Amasya-Erzurum güzergahlarını kapsayacak şekilde bisiklet turu düzenlenerek Samsun Valiliğinden alacağımız Kurtuluş Bayrağını ilimize taşımak amaçlanmıştır. Yapılacak olan turumuz toplam dört gün sürecek olup 750 km bisiklet kullanılacaktır." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluştan Dirilişe Pedal Çevirecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement