Kürtün'de Diyaliz Hizmeti Başladı - Son Dakika
Yerel

Kürtün'de Diyaliz Hizmeti Başladı

Kürtün\'de Diyaliz Hizmeti Başladı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan diyaliz hastalarının mağduriyeti üç kurum arasında imzalanan protokolle giderildi.

28.02.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde bulunan diyaliz hastalarının mağduriyeti üç kurum arasında imzalanan protokolle giderildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, Gümüşhane'nin iki diyaliz hizmet bölgesinden oluştuğunu, Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan diyaliz merkezinin İl Merkezi, Torul ve Kürtün ilçelerini kapsayan birinci bölgeye hizmet verdiğini belirterek, Kürtün ilçesinin bu hizmet bölgesine en uzak yerleşim yeri olduğunu hatırlattı.

Bu nedenle, Kürtün'de yaşayan diyaliz hastalarının bir bölümünün Gümüşhane Devlet Hastanesinde bulunan diyaliz merkezine günde 3-4 saat yolculuk sonrası, bazı vatandaşların ise çevre illere gitmek zorunda kalarak diyaliz hizmeti aldıklarını belirten Surel, "Kürtün'de yaşayan diyaliz hastalarımızın, diyaliz hizmetine ulaşımını rahatlatmak için Genel Sekreterliğimiz tarafından çalışma başlatılmış olup; bu kapsamda; Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Kürtün İlçe Hastanesi'nden fiziki mekan temin edilerek gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış, Bakanlığımız tarafından 4 hemodiyaliz cihazı sağlanarak diyaliz ünitesi kurulmuştur." dedi.

Surel, kendisinin, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak'ın ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan'ın imzaladığı protokolün Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından da onaylandığını belirterek, 28 Şubat 2014 tarihi itibarı ile Kürtün İlçe hastanesi bünyesinde diyaliz hizmeti verilmeye başlandığını söyledi.

Vatandaşların ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin koşulsuz şartsız yerine getirilmesi gayreti içerisinde hizmet ürettiklerini dile getiren Surel, "Sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerine vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan çalışmalarımızda desteğini bizden esirgemeyen başta Sayın Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere; Sayın Valimiz Dr. Yusuf Mayda, Sayın Milletvekillerimiz Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile katkı sağlayan diğer kurum ve yetkililerine teşekkür ederiz." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kürtün'de Diyaliz Hizmeti Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement