Kütahya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Kütahya\'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi, kentteki amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

17.03.2014 18:30  Güncelleme: 18:43

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kentteki amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunuldu.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Herkesin aklına, İl Özel İdaresi deyince köy yolu, yolların asfaltlanması, köylerin içme suyu, kilit parke yapımı gelmektedir. Kanalizasyon çalışmaları yine son zamanlarda hatırlanmaya başlandı. 2005 yılında çıkan İl Özel İdaresi Yasası ile beraber kırsal kesimde yaşayan insanlarımız hizmet almaya başladılar. 2005 yılı öncesi yine bu meslekte olan birisi olarak konuşmam gerekirse, sadece Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından köylerin altyapıları ile ilgili çalışmalar yapılır. Bunlara İl Özel İdaresinden de destek verirdik. Ancak ayrılan kaynakların büyük bir kısmı personel giderlerine ayrılır, bizim buradan teklif ettiğimiz, Genel Müdürlükçe ne kadar uygun görülebilirse çok cüzi bir miktarda ilimizdeki alt yapılarla ilgili hizmetleri gerçekleştirmeye çalışırdık. Ancak 2005 yılında çıkan İl Özel İdaresi Yasası değişikliği ile beraber mahallinde karar vermek suretiyle müşterek ihtiyaçların karşılanması yönünde çok önemli bir adım atıldı. Bugün Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın alt yapı eksiklikleri büyük bir oranda giderildi. Bugün toplam 67 spor kulübümüze, yaklaşık 1320 amatör sporcumuza 56.100 TL'lik malzeme dağıtmış olacağız. Burada hem futbol, hem basketbol, bunun yanında masa tenisi ve voleybol ile ilgilenen amatör spor kulüplerimize malzeme dağıtmış olacağız. Öncelikle bunun tüm amatör spor kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum. Amatör sporcularımıza da sağlıklı, kazasız belasız bir sezon diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, amatör spor kulüplerinin kullanımı için alınan; 67 amatör futbol takımı için, 18'er adet forma takımı, 20'şer adet eşofman takımı, 5'er adet futbol topu, 5 amatör basketbol takımı için, 14'er adet eşofman takımı ile 5'er adet basketbol topu, masa tenisi, voleybol ve hentbol kulüplerine, 2 adet masa, 50 adet eşofman takımı dağıtım töreni yapıldı.

Tören sonrası Vali Şerif Yılmaz'a amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı plaket takdim edildi.

Törene Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve Amatör Spor Kulüpleri temsilcileri ve davetliler katıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement