Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kullanıma Hazır - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kullanıma Hazır

Kütahya\'da Canlı Hayvan Pazarı Kullanıma Hazır

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Canlı Hayvan Pazarı’ndaki eksikliklerin giderilerek kullanıma hazır hale getirildiğini kaydetti.

11.09.2015 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Canlı Hayvan Pazarı'ndaki eksikliklerin giderilerek kullanıma hazır hale getirildiğini kaydetti.

Başkan Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Ece Işıktekin ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz'ın hazır bulunduğu Tavşanlı Çevre Yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı'nda basın toplantısı düzenledi.

Pazarın 15 Eylül gününden itibaren hizmete açılacağını belirten Kamil Saraçoğlu, "Canlı Hayvan Pazarımızda, büyükbaş hayvanlar için; 210 adet kapalı padok, Küçükbaş hayvanlar için; 120 adet kapalı padok, 112 adet açık padok, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümleri bulunmaktadır. Canlı Hayvan Pazarımızın kapasitesi; 10 bin küçükbaş bin 500 büyükbaş hayvan alabilecek durumdadır. Hayvan yetiştiricilerin rahat bir şekilde satışlarını yapmaları amacıyla mevcut bulunan ışıklandırmamız, su tesisatımız, tuvaletlerimizin yanı sıra mescidimiz 2015 yılında genişletilmiş, bu sene 2 adet duş alma yeri yapılmıştır.Canlı Hayvan Pazarı'mızda; 1 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kesimhane, 1 kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 kantar ve 1 idari binamız bulunmaktadır. Küçükbaş hayvanlar için kuralar çekilmiş olup, hayvan sahiplerine padokları teslim edilmektedir. Şehrimizden Canlı Hayvan Pazarı'na gelmek isteyen vatandaşlarımız için Kurban Pazarı süresi boyunca otobüslerimiz hizmet verecektir" diye konuştu.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Kentin değişik bölgelerinde 11 ayrı yerde kurban kesim yeri oluşturulduğunu ifade eden Başkan Saraçoğlu, "Mahallelerimiz de kurban kesim yerleri hakkında da bilgi verdi. Vatandaşlarımızın rahat ve temiz bir şekilde kurban kesimlerini sağlamak için Şehrimizin 11 noktasında suyu, gideri ve askıları olan, etrafları çevrili kesim yerlerimiz mevcuttur. Kurban kesim yerlerimiz Zafertepe Mahallesi Pazar Yeri, Dumlupınar Mahallesi Pazar Yeri, Yenidoğan Mahallesi Pazar Yeri, Okmeydanı Mahallesi Pazar Yeri, E.Çelebi Mahallesi Pazar Yeri, Merkez Pazar Yeri, TOKİ Pazar Yeri, Ziraat Mahallesi Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazaryeri, 10. Ilıca Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaların da kesim yerlerimiz mevcuttur" ifadelerini kulandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kullanıma Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement