Kütahya'da "Hadi Çocuklar Kazıya Projesi" - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da "Hadi Çocuklar Kazıya Projesi"

Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından hazırlanan ''Haydi Çocuklar Kazıya Projesi'' İstanbul'da gerçekleştirilecek.

22.05.2014 17:27  Güncelleme: 12:29

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından hazırlanan "Haydi Çocuklar Kazıya Projesi" kapsamındaki 3. kazı etkinliği İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin daha önce Kütahya'da düzenlendiğini ve 3'üncüsünün de İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Trump Alışveriş Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

Etkinliğin 24-25 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bilgisini veren Bilgen, şöyle konuştu:

"Etkinlik kapsamında çocuklar, kısa bir eğitim sonunda arkeologlar eşliğinde,  Seyitömer Höyüğü'nde bulunan eserlerin imitasyonlarını, maket içerisine yerleştirilmiş çukurlarda kazı yaparak bulacak. Çocuklarımız o gün bir arkeolog gibi giyinip bu işin heyecanını yaşayacaklar. Bu etkinliğimizde, Seyitömer'deki kazıların tanıtımını gerçekleştirmek, çocuklara arkeolojiyi tanıtıp, sevdirmek ve uygulamalı olarak göstermeyi amaçlıyoruz. Daha küçük yaşta olan çocuklar ise onlara ayrılan boyama alanında, höyüğümüzde bulunmuş eserlerin çizim boyamalarını yapacak."

Bilgen, buna benzer etkinliklerini diğer illerde de yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Hadi Çocuklar Kazıya Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement