Kütahya'da Orman Yolu Yapım ve Onarım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Orman Yolu Yapım ve Onarım Çalışmaları

Kütahya\'da Orman Yolu Yapım ve Onarım Çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, (OGM) Kütahya’da orman yolu yapım ve onarım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.

22.06.2016 14:08

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, (OGM) Kütahya'da orman yolu yapım ve onarım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekim, dikim, bakım, kesim, hastalık, zararlılarla mücadele, yangınlardan korunma veya yangınları söndürme gibi çeşitli ormancılık hizmetlerinin zamanında yapılabilmesi ve ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulması için orman yol ağı planlarına büyük önem veriyor.

2016 yatırım programında yer alan 45 kilometre yeni yol ve 50 kilometre yangın müdahale cephesi programı tamamlandı. 95 kilometre olan toplam yol programının 99 kilometre olarak etüt ve aplikasyon çalışmaları sonlandı. Yeni yol programından 50 kilometrenin ihalesi tamamlanarak, çalışmalara başlanıldı. Programa dahil olan yolun 5 kilometresi orman teşkilatına ait makinalarla yapıldı. Yangın müdahale cephesi programından 44 kilometrenin ihalesi tamamlanarak, çalışmalara başlandı.

Ayrıca, Peynirkuyusu Deresi-Hacı Deresi mevkiinde bulunan 221 kod nolu 3+800 kilometrelik orman yolunun yapım çalışmaları da son sürat tamamlandı.

Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman teşkilatımız çalışmalarına hızla devam ediyor. Söz konusu alanda yol yapım ve onarım çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız. Böylece orman yangınlarına müdahale etme imkanı daha kolay olacak ve mevcut bölgedeki ulaşım daha rahat sağlanacak" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Orman Yolu Yapım ve Onarım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement