Kütahya'da Özgecan Aslan İçin Protesto Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Özgecan Aslan İçin Protesto Yürüyüşü Düzenlendi

Kütahya\'da Özgecan Aslan İçin Protesto Yürüyüşü Düzenlendi

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Kütahya Kamu-Sen üyeleri, bir protesto yürüyüşü düzenledi.

16.02.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Kütahya Kamu-Sen üyeleri, bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Zafer Maydanı'nda toplanan sendika üyeleri, Sevgi Yolu üzerindeki yürüyüşte pankart açıp slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını Türkiye Kamu-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Kütahya İl Başkanı Mehmet Karabekir yaptı.

Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete tepki gösteren Karabekir, "Özgecan Aslan, Mersin'de tüm toplumun tepki gösterdiği bir kadın cinayeti sonucu yakılarak öldürüldü. Genç yaştaki üniversite öğrencisi Özgecan'ın hesabını soruyoruz. Türkiye'de bir daha Özgecanların vahşice katledilmemesi için gereken önlemlerin alınması gerekir. Bu adice cinayeti işleyenlere de gereken şekilde cezalarının verilmesini istiyoruz. Öyle cezalar verilmeli ki bir daha böyle olaylara kalkışacak kişilere ders niteliğinde olmalı. Bu canilerin 3-5 yıl yatarak çıkmasını istemiyoruz, gereken en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından Özgecan Aslan için Fatiha okuduktan sonra dağıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Özgecan Aslan İçin Protesto Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement