Kütahya'da Ramazan'ın İlk Cuması - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Ramazan'ın İlk Cuması

Kütahya\'da Ramazan\'ın İlk Cuması

Kütahya’da, Mübarek Ramazan ayının ilk cumasında camiler dolup taştı.

19.06.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Mübarek Ramazan ayının ilk cumasında camiler dolup taştı.

İl merkezinde Ulu, Karagöz, Dönenler, İshak Fakih, Kurşunlu, Saray, Şevelli, Şehitler, Takvacılar, Yeşil ve Laleli camileri bahçeleriyle birlikte tıklım tıklım doldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Cuma hutbesinde, 'Bu ramazan ve her zaman vakit iyilik vakti' konusunda cemaate bilgiler verildi.

Hutbede, "Ramazan, bizlere her yıl yeni bir can, yeni bir ruh olarak gelir. Bizleri eğiten bir mektep olur Ramazan. Bu mektep,rahmet, mağfiret, arınma, takva mektebidir. Ramazan mektebinde iyilik, hayır, cömertlik, diğerkamlık vardır. Bu mektepte dünyanın neresinde olursa olsun insanlara yardım eli uzatma, birileri açken tok yatmama vardır. Bu mektepte insanlığın huzur ve mutluluğu, Müslümanların birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşma vardır; sınır ve mesafeleri yok eden gönül köprüleri kurma vardır.Ramazan mektebinde İslam'ın rahmet yüklü adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakını, ihlasla yoğrulmuş iyiliğini bütün insanlığa takdim etme vardır. Bu mektebe layıkıyla talip olanlar arınmış bir ruh, bütün esaretlerden kurtulmuş özgür bir zihin ve erdemle müzeyyen bir gönül dünyası ile bayrama kavuşurlar.Bu yüce değerleri bize tekrar tekrar hatırlatan Ramazan, iyilikler, güzellikler ayıdır. Bizler, her yıl Ramazanda iyiliğe dair çok şey öğrenir, çok şey yaşarız.Ramazan, iyiliğin kişinin kendisine, Rabbine, ailesine, yoksullara, kimsesizlere, mültecilere, yetimlere, yaşlılara, velhasıl bütün mahlukata yapılacağını öğretir bizlere. Üzülerek belirtmek gerekir ki günümüzde dünyanın önemli bir bölümü açlık, sefalet ve korku içinde temel ihtiyaçlarını karşılamanın mücadelesini veriyor. İyiliğin, fedakarlığın, paylaşmanın neredeyse unutulmaya yüz tuttuğu, savaşların, işgallerin, sömürgeciliğin, şiddet ve katliamların had safhaya çıktığı bir yerkürede yaşıyoruz. Bizler biliyoruz ki, iyiliğe muhtaç, iyiliği arayan, iyilik için çırpınan insanlara ulaşmak, onları iyilikle buluşturmak, inananlar olarak her birimizin görev ve sorumluluğudur. Zamana tanıklık eden ve 'Ben Müslümanım' diyen herkes, iyiliğin yeniden gönül coğrafyamızda ve bütün dünyada hakim kılınması için seferber olmalıdır. Her bir mümin, kendinden ve yakın çevresinden başlamak üzere her işinde hayra anahtar, şerre kilit olmayı ilke edinmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız, her Ramazan ayında insanı insan yapan bir değeri gündeme taşımaktadır. Böylece, konuya dair toplumsal bir bilinç oluşturmaya ve dikkatleri bu hususa yoğunlaştırmaya çalışmaktadır. Bu yıl Ramazan ayında, 'Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman' mesajıyla 'iyilik' teması ele alınacaktır. Zira iyilik, sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği bir değerdir" denildi.

Namazda mübarek Ramazan ayının şevk ve heyecanını yaşayan Müslümanlar, dünya barışının sağlanması, huzur, güven, sağlık ve Bereketli günler için dua ettiler. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Ramazan'ın İlk Cuması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement