Kütahya'daki Orman Yangınının İzleri Silinecek - Son Dakika
Güncel

Kütahya'daki Orman Yangınının İzleri Silinecek

Kütahya\'daki Orman Yangınının İzleri Silinecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde temmuz ayında çıkan orman yangınının izlerini silmek için çalışma başlatıldı.

07.11.2016 12:27

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde temmuz ayında çıkan orman yangınının izlerini silmek için çalışma başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), temmuz ayında Tavşanlı'nın Değirmisaz köyünde meydana gelen orman yangınında hasar gören 2 bin 310 dekarlık alan yeniden ağaçlandırılacak. Yangın sonrası ormanlık alanda oluşan tahribat ortadan kaldırılacak, saha temizliğinin ardından bölgede ağaçlandırma faaliyetlerine geçilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin açıklamasında, orman yangınlarının büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğunu belirtti.

Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu ve bu yangınların çoğunun da ihmaller neticesinde ortaya çıktığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz bir yandan ormanlarımızı yangınlara karşı korurken bir yandan da yanan alanları yeniden ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Daha önce olduğu gibi şimdi de yanan alanlarımızı aynı ağaçlandırma sezonunda yeniden ağaçlandırmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tavşanlı'da yangından zarar gören saha temizlendikten ve toprak hazırlandıktan sonra fidanları dikmeye başlayacağız. Vatandaşlarımızdan orman yangını konusunda çok daha hassas davranmalarını ve tabiata sahip çıkmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'daki Orman Yangınının İzleri Silinecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement