Kütahya'ya 8 Ambulans Daha - Son Dakika
Yerel

Kütahya'ya 8 Ambulans Daha

Kütahya\'ya 8 Ambulans Daha

Kütahya'da 8 ambulansın, İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslimi Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

11.03.2014 23:12  Güncelleme: 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 7, Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 1 olmak üzere toplam 8 ambulansın, İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslimi Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kütahya Valiliği önünde organize edilen törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Gaygısız, "İstasyon sayısının artması ile birlikte Ambulans sayılarında da önemli iyileştirmeler kaydettik. 2002 yılında 9 olan acil yardım ambulansı sayımız 112 ASHİ ve Hastanelerde kullanılmak üzere 58' e yükselmiştir.

Son yıllarda hem Sağlık Bakanlığı'nca hem de İl Özel İdaresince filomuzun yenilenmesi adına ciddi yatırımlar yapılmıştır. 2012 yılında 5 Yaş altı ambulans sayımız 17 iken bugün 24 ambulansımız 5 yaş altındadır. 21'i 5-10 yaş arasında ve diğerleri 10 yaş üstünde olup İl Özel İdaresince 2014 yılı içinde 1 adet daha ambulans alımı yapılacaktır. Merkez ilçede yer alan bir ekip ortalama olarak aylık 250 vaka'yı 90 saatte ve 3 bin 500 kilometre yol giderek yapmaktadır. Domaniç çapındaki bir ilçe ekibi ise ortalama olarak aylık 65 vaka'yı 30 saatte ve 5 bin kilometre yol giderek yapmaktadır. Bununla beraber özellikle hastaneler arası nakillerde, şehirlerarası yollarda hizmet sunan bir ambulans yıllık 100 bin ile 150 bin kilometre yol yapmaktadır. Ambulanslar diğer araçlarla kıyaslandığında hem daha kısa sürede daha fazla km yapmaktadır; hem de kullanım şartları düşünüldüğünde daha kısa sürede yıpranmaktadır" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da konuşmasında 112 Acil Servisi telefonlarının meşgul edilmemesine dikkat çekti. Yılmaz, "Buradan başta bir hususu daha belirtmek istiyorum. Bu tüm toplumumuzda maalesef var. 112 Acil Çağrı Merkezi gereksiz zamanlarda gereksiz kişiler tarafından aramakta ve bazen adres bile sorulmaktadır. O nedenle bunu herkese buradan tekrar ifade etmek istiyorum '112 Acil Çağrı Merkezi'ni lüzumsuz yere meşgul etmeyelim' çok acil durumlarda sizlerin yüzünden gecikme olabilir o nedenle böyle bir şeye girmeyelim. Yine zaman zaman trafik kurallarına uymadığımız zaman, özellikle Ambulanslarımızın geçiş üstünlüğüne dikkat etmemiz lazım. Siren çaldığında ve acil durumlarda trafikte bulunan tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini buradan tekrar ifade etmek istiyorum.Bugün buradan, ilçelerimize ve 112 Acil Servislere göndereceğimiz Ambulanslar, Sağlık Bakanlığımız tarafından alınan 7 Ambulans, İl Özel İdaresi tarafından alınan 1 Ambulans ve dün akşam bir ambulans daha geldi onunda işlemlerini tamamladıktan sonra teslim etmiş olacağız. Bugün itibariyle de 59 ambulansımız milletimizin hizmetinde olacak. Kara Ambulanslarının yanı sıra bildiğiniz gibi hava ambulansı hizmeti de veriyoruz. Yine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nerede var ise gerek yurt içi, gerek yurt dışı Ambulans uçaklarla da milletine hizmet etmeye gayret etmektedir. Bu mevcut imkanları sizlerden topladığımız vergileri yine sizlerin hizmetine sunarak oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdele kesimi yapıldı. Ambulansların anahtarları Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu ve protokol mensupları tarafından görevlilere teslim edildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement