Kütahyalı Çocuklardan Suriyeli Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı Çocuklardan Suriyeli Çocuklara Yardım Eli

Simav ilçesinde bir ilkokulun öğrencileri, Suriyeli çocuklara yardım etmek amacıyla köy köy gezerek yardım topladı.

28.02.2014 12:21

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir ilkokulun öğrencileri, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında köy köy gezerek Suriyeli çocuklar için gıda yardımı topladı.

Birçok sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumlarca da desteklenen kampanya çerçevesinde Çaysimav İlkokulu öğrencileri, Çaysimav, Bahtıllı, Gümüşsu beldeleri, Boğazköy, Kelemyenice mahalleleri ve Ahmetli köyünü gezerek Suriyeli çocuklar için yardım topladı.

Okul Müdürü Ahmet Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin topladıkları yardımları tutanakla Türk Kızılayı Simav Şubesi Başkanlığı yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Baş, "Okulumuz öğrencileri ve okul aile birliğimiz, birçok sivil toplum kuruluşu ile resmi kurumların da destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına el uzatmak istedi. Bizlerde bu kampanyayı fırsat bilerek öğrencilerimiz aracılığıyla genellikle gıda yardımı topladık. Öğrencilerimizin kendileri ev ev, köy köy gezerek bu yardımları topladı. Bu örnek davranışlarından dolayı tüm öğrencilerimiz ve okul aile birliğimize teşekkür ediyorum. Bu kampanya ilçe genelinde de vatandaşlar tarafından büyük takdir gördü" diye konuştu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahyalı Çocuklardan Suriyeli Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement