Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş: "İnsanların yanlış bir şey yaptığında veya yalan söylediğinde yüzlerinin kızarması, samimiyetlerinin göstergelerinden biridir"

17.04.2014 17:11

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "İnsanların yanlış bir şey yaptığında veya yalan söylediğinde yüzlerinin kızarması, samimiyetlerinin göstergelerinden biridir" dedi.

Erbaş, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konferansında, Hz. Muhammed'in ahlak dolu hayat yaşadığını, bunun tüm müminlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Dinde samimiyetin çok önemli olduğunu belirten Erbaş, "Din' denince samimiyet akla gelmeli çünkü dinimizde samimiyet, içtenlik çok önemlidir. İyi bir insan önce samimi olmalı. Karşısındakine bu samimiyeti hissettirmeli" diye konuştu.

Hz. Muhammed'in mükemmel hayat yaşadığını vurgulayan Erbaş, "Onun hayatı bütün insanlığa örnek teşkil edecek bir yaşantıydı. Tüm insanlar bunu örnek alarak daha güzel dünya oluşturabilir" şeklinde konuştu.

Utanma duygusunun insanlar için önemli olduğuna dikkati çeken Erbaş, "İnsanların yanlış bir şey yaptığında veya yalan söylediğinde yüzlerinin kızarması, samimiyetlerinin göstergelerinden biridir. İnsanların yüzünün kızarması önemlidir" ifadesini kullandı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Müftüsü Arslan Türk tarafından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. - Çankırı

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement