Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

21.04.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okul müdürü Salih Kuruali, programda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nda 14 yıldır program düzenlediklerini söyledi.

Hazreti Muhammed'in doğumunun dünyanın akışını değiştirdiğine dikkat çeken Kuruali, "O'nun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliği bütün insanlık için umut vaad etmeye devam ettiği gibi, kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir." dedi.

Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu savaş, zulüm, yokluk, şiddet ve acıların çözümünün ancak Kur'an ayetleri ve Hz. Muhammed'in sünnetlerini eksiksiz yaşamaktan geçtiğini belirten Kuruali şunları söyledi:

"Kardeşlik bağlarının ciddi yaralar aldığı bir zaman ve mekanda efendimize hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulmak ve onun özlemini çektiği kardeşler topluluğunu yeniden oluşturmaya mecburuz. Rabbimizin ve efendimizin yolundan gidebilmemiz için ortaokullarda ve liselerde Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve temel dini bilgiler derslerini velilerimizin desteği ve tercihi ile öğrencilerimizin seçmelerini istiyoruz."

Şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve ilahi dinletisi ile devam eden programın sonunda Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Ustabaşı, Müftü vekili Sedat Koçak, Rize İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, CHP İlçe Başkanı Faruk Öz, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement