Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Programı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Hepimizin ataları dalaletliydi, Muhammed Mustafa geldi, hidayet buldu.

18.04.2016 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Hepimizin ataları dalaletliydi, Muhammed Mustafa geldi, hidayet buldu. Hepimiz medeniyet fakiriydik, ilim fakiriydik, Muhammed Mustafa geldi, Allah bizi onunla zenginleştirdi, bize merhamet verdi, adalet verdi. ve hepimiz köleleşmiş, köleleştirilmiş bir hayat yaşıyorduk, Allah, bizi onunla özgürlüğümüze kavuşturdu ve sonra millet olarak da onun rahmet mesajını 7 kıtaya taşıma şerefini bahşetti. Bundan daha büyük bir şeref olabilir mi?" dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum programında yaptığı konuşmada, kalplere tevhid nimetini, ilişkilere muhabbet nimetini bahşeden Allah'a hamd olmasını diledi.

Salondakilere "Kutlu Doğum iklimine hoş geldiniz" şeklinde seslenen Görmez, "İnsanlık 14 asır önce ölmüştü. Sevgililer sevgilisi insanlığa hayat vermeye geldi. İnsanlık esfeli safiline düşmüştü. Allah, Resulü'nü gönderdi. İnsanlığı yüceltti." diye konuştu.

İnsanlığı yeniden diriltmek, yüceltmek ve yaşatmak için O'nun kainata getirdiğine, rahmete ihtiyacın olduğunu söyleyen Görmez, o rahmetin acılar içinde kıvranan Alem-i İslam'a barış, huzur, bütün insanlığa merhamet ve adalet getirmesini Allah'tan niyaz ettiğini kaydetti.

Görmez, bu seneki Kutlu Doğum Haftası temasının "tevhid ve "vahdet" olduğunu hatırlatarak, tevdinin 3 merhalesinin olduğunu aktardı. Mehmet Görmez, tevhidin birinci merhalesinin dünyadaki bütün mümin ve Müslümanları kardeş kılan o muhteşem sözün ilk cümlesinin "La İlahe illallah" olduğunu dile getirerek, "La İlahe illallah' demek, 'kul ve köle olanlara kul ve köle olunmaz' demektir. 'La İlahe illallah' demek, 'Rabbimden başka güç ve kudret tanımıyorum' demektir. Bu sözü mazlum söylediği zaman manası başkadır, zalim söylediği zaman manası başkadır, alim söylediği zaman manası başkadır, idareci söylediğinde manası başkadır." ifadelerini kullandı.

"Allah'ı tesbih etmeyen hiçbir varlık yok"

Tevhidin ikinci merhalesinin "Muhammedün Resulullah" olduğunu anımsatan Görmez, "Muhammedün Resulullah olmadan 'La İlahe illallah' olmaz. Zira 'Muhammedün Resulullah' demek 'Allah bizi yarattı ve bizi başı boş bırakmadı' demektir. 'Bize tevhidin rehberleri olan peygamberleri gönderdi, Allah sadece yaratırken müdahil olmadı, hayatı boyunca adaleti, ahlakı, fazileti, hakkı ve hakikati bulayım diye benim hayatıma da peygamberler aracılığıyla müdahale etti' demektir." diye konuştu.

Görmez, tevhidin üçüncü merhalesinin de "vahdet" olduğunu anlatarak, yeryüzünde Allah'ı tesbih etmeyen hiçbir varlığın olmadığını dile getirdi.

Vahdetin dünyayı "doğu", "batı" diye ayırmadığını söyleyen Görmez, vahdetin insanları diline, dinine göre tasnif etmediğine işaret etti. Bütün insanların Allah'ın kulu olduklarını belirten Görmez, "Tevhit bize selam getirir, eman getirir, vahdet getirir ama bugün İslam coğrafyasında selam yok, barış yok, eman yok, güven yok, vahdet yok, birlik yok. Çünkü biz tevhidin bu üçüncü merhalesini ihmal ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere seslenen Görmez, tevhidin gençler için ne anlama geldiğini anlattı. Görmez, "Genç bir yürek için tevhid cesaret demektir, haksızlığa asla razı olmayan, mazlumlarla doğrudan yana tavır alan, ideal yüklü yürek tevhidle güçlenir" ifadesini kullandı.

"Allah bizi onunla zenginleştirdi"

Bu toprakları vatan kılanlarla, bütün İslam coğrafyasında ırkçılık ve mezhepçilik girdabında kıvrananlara seslenmek istediğini belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Hepimizin ataları dalaletliydi, Muhammed Mustafa geldi, hidayet buldu. Hepimiz medeniyet fakiriydik, ilim fakiriydik Muhammed Mustafa geldi, Allah bizi onunla zenginleştirdi, bize merhamet verdi, adalet verdi. ve hepimiz köleleşmiş, köleleştirilmiş bir hayat yaşıyorduk, Allah, bizi onunla özgürlüğümüze kavuşturdu ve sonra millet olarak da onun rahmet mesajını 7 kıtaya taşıma şerefini bahşetti. Bundan daha büyük bir şeref olabilir mi?"

Program sonunda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre'nin de arasında bulunduğu konuklara gül takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement