Kutso Başkanı Günay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kutso Başkanı Günay Açıklaması

"Devletler arası bir garantörlük sistemi kurularak ticaretin güven altına alınması Rusya'ya yapılan ihracatın katlanarak artmasını sağlayacaktır"

11.02.2015 14:14

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Günay,  "Devletler arası bir garantörlük sistemi kurularak ticaretin güven altına alınması Rusya'ya yapılan ihracatın katlanarak artmasını sağlayacaktır" dedi.

Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Rusya ile imzalanan ticaret anlaşmalarının özellikle Antalya'nın batısında ihracata yönelik örtü altı üretim yapan çiftçilerin ürünlerini pazarlamaları anlamında büyük umut ışığı olduğunu söyledi.

Ancak Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntıların, ihracatın beklentilerin altında kalmasına neden olduğunu ifade eden Günay, bunun yanında bölgede ihracat yapan firmaların yaşadığı sıkıntıların da bölgeden yapılan sebze meyve ihracatının düşmesinde etken olduğunu dile getirdi.

KUTSO olarak Antalya'nın batısından Rusya'ya ihracat yapan üyelerin sorunlarını dinleyerek rapor hazırladıklarını anlatan Günay, şöyle konuştu:

"Bu raporu TOBB'a ilettik. İhracatçılarımızın bize ilettiği başlıca sıkıntıların başında, Rusya'ya gönderilen ürünlerde dolar veya avro para birimini kullanılması, Türk Lirası ile Rusya Rublesi arasında kur oluşturulamaması ve diğer sebepler olduğu iletildi. İhracatçılarımızın Rusya ile yaptıkları ticarette tahsil edemedikleri alacakları için herhangi bir sigorta sistemi bulunmaması da ayrıca ihracatımızın düşmesinde önemli bir etken. Devletler arası bir garantörlük sistemi kurularak ticaretin güven altına alınması, Rusya'ya yapılan ihracatın katlanarak artmasını sağlayacaktır." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutso Başkanı Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement