Kütüphane Haftası - Son Dakika
Yerel

Kütüphane Haftası

İskenderun ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

02.04.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İskenderun İlçe Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, sahildeki programda, bu etkinliği Türk Kütüphaneciler Derneği ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle düzenlediklerini belirtti.

" Çanakkale'nin 100. yılında Barış İçin Okuyoruz" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Yaman, bu etkinliğin 81 ilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yaman, kütüphane ve kitap okuma konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, "Kütüphanemizin hizmetleri tamamen ücretsiz. Farklı hizmet çeşitliliğimiz var. Hem teknoloji hem de kitaplar anlamında günceli takip ediyoruz. Kütüphaneler halkın belleği ise belleğimize sahip çıkalım" diye konuştu.

İskenderun Belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara kitap hediye edildi.

Dörtyol -

Kütüphane Haftası nedeniyle Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dörtyol Halk Kütüphanesi Müdürü Hatice Yücetürk Tanır, Dörtyol Kaymakamlığı Konferans Salonun'da düzenlenen törende, "İlçemize kazandırılan güzel bir kütüphane ile özellikle son dönemde anaokulu seviyesindeki çocuklarımız bile kütüphanelerimizden faydalanmaktadır.

Kütüphane Haftası'nın amacı, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak, halka kütüphanelerin önemini anlatmak" ifadelerini kullandı.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, daire amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kırıkhan -

Kırıkhan'da Kütüphane Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kırıkhan Nuriye Ulviye Civelek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların ve öğrencilerin katıldığı kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kütüphane Müdürü Behiye Alkan, kütüphanelere ve okumaya dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için düzenlenen kitap okuma programına katılan ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement