Kuveyt Askeri Ataşesi, Suudi Arabistan'da Gözaltına Alındı - Son Dakika
Dünya

Kuveyt Askeri Ataşesi, Suudi Arabistan'da Gözaltına Alındı

Kuveyt Askeri Ataşesi, Suudi Arabistan\'da Gözaltına Alındı

FETÖ darbesiyle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna genel müdür olarak atanması planlanan Türkiye'nin Kuveyt askeri ataşesi Mikail Güllü, Suudi Arabistan'da gözaltına alındı.

18.07.2016 00:26  Güncelleme: 13:22

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Avrupa'ya kaçmaya çalışan Türkiye'nin Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü, Suudi Arabistan'da gözaltına alındı.

MKE'NİN BAŞINA GETİRİLECEKTİ

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, FETÖ darbesiyle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna genel müdür olarak atanması planlanan Güllü, Kuveyt'ten Dammam Kral Fahd Havalimanı üzerinden transit geçişle Avrupa'ya gitmeye çalışırken, Suudi Arabistan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Güllü'nün Türkiye'ye iadesi için çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili yetkililerden resmi açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN, SUUDİ KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü.

Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

"HÜKÜMETİN YANINDAYIZ"

Türkiye'de seçimle iş başına gelmiş hükümetin yanında olduklarını belirten Kral Selman, Türkiye'nin barış, istikrar ve güvenliğinin tüm bölge için önemli olduğuna da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ettiği Kral Selman, Türkiye ile tam bir dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Kuveyt Askeri Ataşesi, Suudi Arabistan'da Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement