Kuzey Irak'taki Başkanlık Krizi - Son Dakika
Politika

Kuzey Irak'taki Başkanlık Krizi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) 5 büyük parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi (Komel), "başkanlık krizi"ni görüşmek üzere toplandı.

20.08.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) 5 büyük parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi (Komel), "başkanlık krizi"ni görüşmek üzere toplandı.

Hükümette ve parlamentoda yer alan 5 partinin, görev süresi dolan IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin durumunu görüşmesi ve başkanlık seçimlerinin nasıl yapılacağına karar vermesi bekleniyor.

Muhalefetin başını çeken Goran, Barzani'nin görev süresinin 20 Ağustos'ta sona erdiğini ve Başkanlığa Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet'in vekalet etmesi gerektiğini savunuyor.

KDP ise, Adalet Bakanlığı Komisyonu'nun aldığı karara dayanarak yeni başkan seçilene kadar Barzani'nin görevinde kalacağını ifade ediyor.

Başkanlık süresi bugün sona eren Barzani, görevine devam edecek.

Toplantıya KDP'den Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Siyasi Büro Sekreteri Fazıl Mirani ve Siyasi Büro Üyesi Roj Nuri Şavez

KYB'den Dışilişkiler Sorumlusu Sadi Pire, Politbüro üyeleri Ömer Fettah, Rizgar Ali ile Kubat Talabani; Goran'dan Politbüro üyeleri Ömer Seyit Ali, Muhammet Tevfik Rahim ve Celal Cevher; Yekgirtu'dan Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Ahmet, Siyasi Büro Üyesi İbrahim Halil ve Komel'den ise Abdulsettar Mecit ile Enver Sengavi katılıyor.

IKBY Parlamentosu'nda Kürdistan KYB, Goran ve Komel'in çağrısıyla "başkanlık krizini" görüşmek üzere dün yapılan olağanüstü oturum, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmemişti. Yekgirtu'nun 5 milletvekili oturuma katılırken, Duhok kanadında 5 milletvekili de Barzani'ye destek vermiş ve oturumu boykot etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kuzey Irak'taki Başkanlık Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement