Kuzey Kore: "İran Benzeri Nükleer Görüşmelerle İlgilenmiyoruz" - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore: "İran Benzeri Nükleer Görüşmelerle İlgilenmiyoruz"

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin, ABD ile nükleer imkanlarından vazgeçmesini öngören İran benzeri görüşmelerle ilgilenmediğini söyledi.

21.07.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin, ABD ile nükleer imkanlarından vazgeçmesini öngören İran benzeri görüşmelerle ilgilenmediğini söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada, ülkesinin nükleer imkanlarının sonlandırılması amacıyla ABD ile İran benzeri diyalogla ilgilenmediğini kaydetti. Sözcü, Kuzey Kore'nin nükleer programının ABD'nin dış siyasetine karşı temel caydırıcılık olduğunu kaydederek, "Durumumuz ile İran'ın nükleer programını karşılaştırmak mantıklı olmaz. Çünkü her zaman ABD ordusunun, aralarında şiddetli askeri tatbikatın ve nükleer tehdidinin bulunduğu düşmanca tavrına maruz kaldık" dedi. Sözcü, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerin tek taraflı olarak dondurulmasına ya da tamamen vazgeçilmesine ilişkin görüşmelerle ilgilenmediklerini sözlerine ekledi. - PYONGYANG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kuzey Kore: 'İran Benzeri Nükleer Görüşmelerle İlgilenmiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement