Lader Tarafından Pilav Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Lader Tarafından Pilav Günü Düzenlendi

Lader Tarafından Pilav Günü Düzenlendi

Ladik Akpınar İlköğretmen Okulu ve Öğretmen Lisesi Mensupları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği(LADER) tarafından pilav günü düzenlendi.

07.06.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Akpınar İlköğretmen Okulu ve Öğretmen Lisesi Mensupları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği(LADER) tarafından pilav günü düzenlendi.

Etkinliğe Başbakanlık Müşaviri Fatih Acar, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Ozat, LADER Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Özgültekin, LADER Samsun Şube Başkanı Abdullah Dede, LADER Ordu Şubesi Başkanı Bekir Şenel, LADER Ankara Şubesi Başkanı Şerif Vural ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen okulun mezunu ile öğretmenler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte ilk olarak katılanlar saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Akpınar ve Öğretmen Marşlarının söylenmesi ile devam eden programda LADER Samsun Şubesi Başkanı Abdullah Dede, açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Abdullah Dede, "Buraya gelip bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılanlarla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Başbakanlık Müşaviri Fatih Acar, "Gerçekten burada çok güzel hatıralarımız geçti, yaklaşık 38 yıl önce 1976 yılında burada öğrenimimize başladık. Bizler, Akpınar'dan mezun olanlar, Anadolu'da yetişmiş hepimiz genelde fakir Anadolu çocuklarıyız. Bu fakirlik nedir, yoksulluk nedir, aç kalmak nedir, ülkemize sorumluluk duygusu nedir bunlar hep beraber yaşayan insanlarız. Bu duygularla zor imkanlar içerisinde sınavlara girerek belki ailelerimizin bizi okuma imkanları olmadığı için buralara göndermek zorunda kaldıkları, bu zorunluluk nedeniyle gelip burada tahsil yapan insanlarız. Bu bizim için aslında büyük bir onurdur. Çünkü geldiğimiz noktada bakıyorum buradan mezun olan insanlar gerçekten bulundukları yerlerde hep ahde vefayı unutmamış insanlar, sorumluluk duygusu taşıyan insanlar, başarılı olan insanlardır. Ben burada 6 yıl okudum ve çok şükür devlet, ülkemiz, milletimiz bize devlet memuriyetinde yükselebileceğimiz en üst makama bizlere getirmiş oldu. Fen lisesine dönüştürülmesi konusunda da gerek belediye başkanımız gerekse ben huzurunuzda söz veriyorum. İlgileneceğimi, inşallah elimden ne geliyorsa bu anlamda yapabileceğimi, konuyu en üst makamlara taşıma konusunda gayret göstereceğimi huzurunuzda belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kendisi de bir Akpınarlı olan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, okuldaki anılarını davetlilerle paylaştı.

LADER Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Özgültekin ise, "Ben öğretmen okulumu istiyorum. Ben buradan çakı gibi öğretmen yetişsin istiyorum. Öğretmen nereden yetişir kimsenin bildiği yok. İnsanı şekillendiren, omurgasını omurga yapan öğretmen olmazsa memleketin geleceği de böyle rezilliklere doğru gider. Akpınarlı olmaktan her zaman gurur duydum. Sizlerle birlikte olmaktan her zaman keyif aldım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 1973-1974 mezunlarına onur belgeleri verildi. Daha sonra okulun bahçesinde katılımcılara yemek ikram edildi. Ayrıca etkinliğe katılanlardan okulun fen lisesi olması için imza toplandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lader Tarafından Pilav Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement