Lassa V1'de Sıcak Rekabet - Son Dakika
Güncel

Lassa V1'de Sıcak Rekabet

Lassa V1 Challenge, 29 Haziran Pazar günü İzmir Park pistinde koşuldu.

30.06.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. sezonunda yeniliklerle spor severlerin karşısına çıkan Türkiye'nin en popüler şampiyonası V1, ilk yarışta nefes kesen mücadeleye sahne oldu. İlk ayağın galibi Burak Çukurova, yıldızı ise Göksun Erkek oldu.

Heyecanın bir an eksik olmadığı VOLKICAR yarışları İzmir Park pistinde 2 yarış üzerinden koşuldu. Geçen senenin şampiyonu, İzmir'in hızlı pilotu Can Tolon sıralamaların en hızlı ismi oldu ve ilk yarışı Dağhan Ünlüdoğan'ın baskısına rağmen rahat kazandı. Lassa V1 Challenge'ın ilk ayak yarışında 18 pilot izleyenlerin karşısına çıktı. NTV Spor'dan canlı yayınlanan ikinci yarış ise birinci yarış sonucuna göre ilk 12 sıradaki pilotun tersten sıralanması ile start aldı. 10. sıradan start alan Göksun Erkek harika bir yarış çıkardı ve önündeki 9 rakibini geride bırakarak yarışı birinci bitirdi. Harika geçişleri ile Göksun Erkek, yarış sonunda spor severlerden büyük alkış aldı.

ISS Pilotu Burak Çukurova Yeniden Lider

Hafta sonunun galibi ilk iki yarışta kazanılan derecelerin toplanması ile belirlendi. Bu sonuca göre ilk senenin şampiyonu Burak Çukurova 26 puan ile İzmir ayağında ilk sırayı alırken, gerilerden yükselerek harika bir yarış çıkaran Göksun Erkek 22 puan ile ikinci oldu. Can Tolon ikinci yarışı freni patladığı için tamamlayamadı ancak ilk yarış birinciliğinden aldığı 20 puan ile toplamda üçüncü oldu. Özgür Gür ilk sıradan start aldığı ikinci yarışta uzun süre lider gitmesine karşılık Göksun Erkek'e son turda geçildi ve topladığı 20 puan ile sezona dördüncülükle başlamış oldu. 2012 şampiyonu Yağız Avcı ikinci yarışta yarış dışı kalarak sezona şanssız bir başlangıç yaparken, 16 yaşında özel izin ile yarışan Toprak Candan sezonun ilk yarışında göz doldurdu.Ekrenların ünlü ismi Ümit Erdim geçen sene misafir pilot olarak bir yarış yapmıştı. Bu sene tüm sezonu takip edecek Erdim, ilk yarışta zorlanmasına karşın tecrübe kazandı ve kabiliyetini gösterdi.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan yarış geniş kitlerle ulaştı

İlk ayak yarışları şampiyonanın ne denli mücadele ve rekabet dolu geçeceğinin kanıtı niteliğinde idi. NTV Spor'dan canlı yayınlanan, özel röportajlar ve önceki senelerden nefes kesen görüntülere de yer verilen yayın sayesinde motorsporları adına büyük bir adım atılmış ve geniş kitlelere ulaşılmış oldu. Lassa'nın bu sene ismini verdiği V1 Challenge şampiyonası 4. senesine harika bir başlangıç yapmış oldu.

Podyuma Çıkan Pilotlar Para Ödülü kazandı

Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Lassa V1 Challenge başarılı pilotları ödüllendirmeye devam etti. Yarış sonunda birinci gelen pilot 6.000 Tl, ikinci 4.000 Tl ve üçüncü 2.000Tl kazandı.

Volkan Işık'ın 22 senelik tecrübesi ile tasarlayıp ürettiği yerli malı yarış otomobili VOLKICAR heyecanı 30 Ağustos günü İzmir Park pistinde koşulacak ikinci yarış ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lassa V1'de Sıcak Rekabet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement