Leonardo Dı Caprio İşte Bu Türk Ceketini Giydi - Son Dakika
Kültür Sanat

Leonardo Dı Caprio İşte Bu Türk Ceketini Giydi

Leonardo Dı Caprio İşte Bu Türk Ceketini Giydi

* Bu hafta vizyona giren, Leonardo DiCaprio'nun başrolünü oynadığı Inception (Başlangıç) adlı film Türk tekstili için ciddi bir dönüm noktası.

31.07.2010 16:57

* Bu hafta vizyona giren, Leonardo DiCaprio'nun başrolünü oynadığı Inception (Başlangıç) adlı film Türk tekstili için ciddi bir dönüm noktası.

* Çünkü filmde giyilen takım elbiselerin hepsi Eskişehir'de üretildi.

* Çetintaş tekstilin iki markasına 100'e yakın takım elbise ve gömlek başta DiCaprio olmak üzere bütün erkek oyuncular tarafından giyildi.

30 Temmuz'da Türkiye'de vizyona giren ve Leonardo Di Caprio'nun başrolünü oynadığı Inception (Başlangıç) filmi gösterime girmeden adını filmde kullanılan Türk giysileriyle duyurdu. Leonardo Di Caprio başta olmak üzere filmdeki bütün erkek oyuncular tarafından giyilen takım elbise ve gömlekler ise bir Türk firmasının eseri.

" İLK ETAPTA 40 - 50 PARÇALIK SİPARİŞ VERDLER "

Çetintaş Tekstil tarafından Eskişehir'de üretimi yapılan takım elbise ve gömlekler İstanbul'da satılıyor. Ancak takım elbise ve gömleklerin Hollywood tarafından keşfi geçen yıl ABD'de Los Angeles'te yapılan Globaltex fuarında oldu. Bu başarının hikayesini ise, Çetintaş Giyim Yönetim Kurulu Başkanvekli Bekir Çetintaş anlattı. Geçen sene yapılan fuarda filmin kostüm tasarımcısı Jefrrey Kurland ve ekibinin standlarını ziyaret ettiğini söyleyen Çetintaş, " Bizim Türk firması olmamız onların daha da ilgisini çekti. Fuarda sanırım üç Türk firmasıydık. Hiçbir destek almadan gitmiştik. Bir gün gezdiler sonra kart alışverişi oldu. Daha sonra başka bir direktör geldi giydiler ceketlerimizi beğendiler. Ben Türkiye'ye döndükten sonra oradaki temsilci arkadaşımızdan randevu almışlar.Bir hafta sonra onları çağırmışlar. Numuneleri de orada bırakmıştım o numuneleri beğenmişler ve tekrar istemiş ve giymişler. Arkadan sipariş verdiler ilk etapta 40 - 50 parçalık bir sipariş. Onda sonra bir o kadar daha çoğaltmaları istendi" dedi.

Çetintaş, toplamda 100 parça kıyafet verdiklerini ifade etti.

" EN ÇOK SİYAH VE FÜMEYİ BEĞENDİLER "

Film için en çok beğenilen renklerin siyah ve füme olduğunu söyleyen Bekir Çetintaş, " Biz bir firmaya nasıl mal satarsak öyle mal sattık. Böyle birşey yoktu. Film şirketi filmde kullanılacağını söylemişti. Biz bu filmde görünce çok heyecanlandık. Biz onu sonradan öğreniyoruz. Bu piyasada bu isimler sır gibi saklanırmış. İnsan gurur duyuyor." diye konuştu.

" Biz çok eski bir imalatçıyız. Biz 50 - 55 senelik imalatçıyız. Benim babam terzi " diyen Çetintaş 'Başlangıç' ( Inception ) filminde kendi ceketlerini ve takım elbiselerini görünce ne hissettiği sorusuna ise, "İzledim bana daha önce fragmanları gelmişti. Vallahi çok heyecanlandım. Tahmin etmiyordum. Bu filmde kullanılacağını bize söylememişlerdi" diye cevap verdi. Bu arada filmde ceketlerin yan sıra, beyaz ve siyah saten gömlek de tercih edildi.

İŞTE DI CAPRİO'NUN GİYDİĞİ CEKET

Çetintaş ABD'de mağaza açmayı düşündüklerini de kaydederek, " Şu anda Almanya'da mağazalaşmayı ve Türkiye'de mağazalaşmayı düşünüyoruz. İki hedefimiz var şu anda " dedi. Çetintaş filmde giyilen ceketleri de göstermeyi ihmal etmedi. Filmde kullanılan biri beyaz biri siyah olmak üzere iki farklı ceket gösteren Çetintaş kumaşların İtalyan kumaş olarak tercih edildiğini de belirtti. Kumaşın parlak ve Likyalı olduğunu söyleyen Çetintaş, " Kaliteli kumaş kullandık . İtalyan kumaş kullandık. Türk erkekleri seviyor. Erkeklerden daha çok hanımlar daha çok seviyor " dedi.

Hollywod 'dan gelecek başka bir film teklifi için kıyafet gönderip göndermeyecekleri sorusuna ise Çetintaş, " Hollywod için niye olmasın onlara özel daha özel birşeyler yapmayı isteriz. Bu bizi geliştirir " şeklinde konuştu

Çetintaş, Lenardo Di Caprio'nun giydiği ceketi de gösterdi. Çetintaş " Bunu Lenard Di Caprio giydi. Lacivertini giydi sanırım. Üzerinde de çok güzel taşıdı.Bedeni de bizim öğrendiğimize göre 48 bedenmiş. Mediuma denk geliyor. Kalıplarımız uydu onlara " dedi. Çetintaş Hollywod'dan gelen özel istek üzerine ceketlerde ufak tefek oynamalar yaptıklarını da dile getirdi. Çetintaş," Bizden rica ettiler. Bu film biraz aksiyon filmi olacak dediler. Bu arkaları biraz rahat bıraktık. Paylı bıraktık. Biraz daha genişleterek rahatlık verdik ceketlere " dedi. Firmanın yöneticilerinden Faruk Çetintaş da filmde giyilen ceketleri giyerek, modellik yaptı.

Bu arada Leonardo Di Caprio ile diğer erkek oyuncuları giydiği takım elbiseler 400 - 500 liradan, tek ceketler ise 250 liradan satılıyor. Gömlekler ise 150 liradan satılıyor.

BAŞLANGIÇ ( INCEPTION )

Ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği Inception ( Başlangıç ) filminde, Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Dileep Rao ve Michael Caine oynuyor 30 Temmuz'da gösterme giren Başlangıç'ta

Leonardo Di Caprio Dom Cobb adlı çok yetenekli bir hırsızı canlandırıyor. Cobb'un uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çıkarmak ve çalmaktır. Cobb'un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli dünyasında aranan bir oyuncu yapıyor. Ancak, bu durum onu uluslararası bir kaçak da yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Hayatını geri verebilecek son bir iş. Cobb ve takımındaki profesyoneller bu kez mükemmel bir soygun yerine, tam tersini yapmak zorundadır. Görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir.. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Leonardo Dı Caprio İşte Bu Türk Ceketini Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement