Levent Gök : Türkiye'de Yolsuzluğun Giderek Arttığını Kendilerine Çok Net Bir Şekilde İfade Ettik - Son Dakika
Güncel

Levent Gök : Türkiye'de Yolsuzluğun Giderek Arttığını Kendilerine Çok Net Bir Şekilde İfade Ettik

Levent Gök : Türkiye\'de Yolsuzluğun Giderek Arttığını Kendilerine Çok Net Bir Şekilde İfade Ettik

Dha ANKARA - Kılıçdaroğlu, Greco Heyeti ile görüştü (2) LEVENT GÖK : TÜRKİYE'DE YOLSUZLUĞUN GİDEREK ARTTIĞINI KENDİLERİNE ÇOK NET BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİK CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Greco Heyeti (Yolsuzluğa Karşı Devletler Topluluğu) ile TBMM'de görüştü.

16.04.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA - Kılıçdaroğlu, Greco Heyeti ile görüştü (2)

LEVENT GÖK : TÜRKİYE'DE YOLSUZLUĞUN GİDEREK ARTTIĞINI KENDİLERİNE ÇOK NET BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Greco Heyeti (Yolsuzluğa Karşı Devletler Topluluğu) ile TBMM'de görüştü. Görüşmeye katılan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök açıklamalarda bulundu. Gök, " Türkiye'deki siyasetin itibarının ve siyasetçiye duyulan güvenin bu iktidar yüzünden son derece sıfırlandığını Türkiye'de yolsuzluğun giderek arttığını kendilerine çok net bir şekilde ifade ettik. Greco değerlendirmelerini Avrupa Konseyi ile paylaşıp Türkiye ile ilgili bir rapor hazırlayacak. Bu iktidar ile Greco'nun saptamış oldukları unsurlara Türkiye'nin cevap veremediği çok açık" dedi.

Gök, "Yaptığımız ziyaretlerde Türkiye'deki malum yolsuzluklarla ilgili görüşlerini açık ve net bir şekilde kendilerine ifade ettik. Elbette Greco'nun kendi yaptığı bilgiler gizli ama biz de Türkiye'de gerçekleşen ve bildiğimiz aslında kendilerinin de bildiği önemli yolsuzluk olaylarına dikkat çekerek Türkiye'deki siyasetin itibarının ve siyasetçiye duyulan güvenin bu iktidar yüzünden son derece sıfırlandığını Türkiye'de yolsuzluğun giderek arttığını kendilerine çok net bir şekilde ifade ettik" diye konuştu.

"GRECO DEĞERLENDİRMELERİNİ AVRUPA KONSEYİ İLE PAYLAŞIP TÜRKİYE İLE İLGİLİ BİR RAPOR HAZIRLAYACAKLAR"

Levent Gök, "Artık kendi değerlendirmelerini yapacaklar ve bunu Avrupa Konseyi ile paylaşıp Türkiye ile ilgili bir rapor hazırlayacaklar. Önceki raporlara baktığımız zaman Türkiye'nin durumunun iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Türkiye'nin yolsuzluklar konusunda Greco'nun yaptığı daha önceki yılardaki raporlarına bakıldığında çok kötü bir sınav verdiği ortadadır" dedi.

"BU İKTİDAR İLE GRECO'NUN SAPTAMIŞ OLDUKLARI UNSURLARA TÜRKİYE'NİN CEVAP VEREMEDİĞİ ÇOK AÇIK"

Levent Gök, "Umut ediyorum ki Türkiye ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı döneminde Greco'nun saptayabildiği ilkelere uyacak bir yönetim anlayışına kavuşacaktır. Bu iktidar Türkiye'de bu şekilde götürdüğü müddetçe Greco'nun saptamış oldukları unsurlara Türkiye'nin şu anda cevap veremediği çok açıktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Levent Gök : Türkiye'de Yolsuzluğun Giderek Arttığını Kendilerine Çok Net Bir Şekilde İfade Ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement