Libya'da 74 Sığınmacının Cansız Bedeni Karaya Vurdu - Son Dakika
Güncel

Libya'da 74 Sığınmacının Cansız Bedeni Karaya Vurdu

Libya'da 74 sığınmacının cansız bedeni karaya vurdu. Libya Kızılay'ı karaya vuran cesetlerin Akdeniz'i geçmeye çalışan sığınmacılara ait olduğunu açıkladı.

21.02.2017 13:39  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın Zawiya kenti sahilinde 74 sığınmacının cansız bedeni karaya vurdu. Akdeniz'i geçmeye çalışan sığınmacılara ait olduğu açıklandı.

GERÇEK SAYI KAYITLARA GEÇENDEN ÇOK DAHA FAZLA

Bu yıl sadece Ocak ayında Avrupa'ya geçmeye çalışan 288 sığınmacının boğularak öldüğü kayıtlara geçerken, kayıtlara geçmeyen boğulma olaylarının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Avrupa'ya ulaşabilmek için Akdeniz'den geçmeye çalışan onlarca sığınmacının cansız bedeni, Libya'nın Zaviye kentinin kıyılarına vurdu. Facianın büyüklüğünü gösteren fotoğraflar Libya Kızılayı tarafından yayınlandı. Libya'nın batısındaki Zaviye kentinin kıyılarına ulaşan cesetlerin, Libya açıklarında batan bir botta bulunan sığınmacılara ait olduğu belirtildi.

BOTLARDA ORTALAMA 150 SIĞINMACI BULUNUYOR

Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşabilmek için kullanılan botlarda ortalama 150 sığınmacının bulunduğunu hatırlatan yetkililer, kıyıya vuran cesetlerin sayısının 74 olduğunu ve bottaki diğer kişilere henüz ulaşılamadığını kaydetti. Yetkililer, kıyıya vuran cesetlerin Trablus'daki kimsesizler mezarlığına gömüleceğini açıkladı. Öte yandan olaya ilişkin fotoğraflar Libya Kızılayı tarafından sosyal medyada yayınlandı.

SON 3 GÜN İÇİNDE 2600 SIĞINMACI BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Bu faciayla birlikte 2017 yılının başından bu yana Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz'deki kazalarda hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 330'a ulaştı. BM yetkilileri ise bu rakamların yalnızca tespit edilebilen vakaları kapsadığının altını çizdi. Şubat ayı başında da sadece üç gün içinde 2 bin 600 sığınmacı boğulmaktan son anda kurtarılmıştı.

EN ÖLÜMCÜL GÜZERGAH LİBYA

Geçen yıl 5 binden fazla sığınmacı, Akdeniz'de boğularak yaşamını yitirdi. Bu, her gün 14 sığınmacının Akdeniz'de öldüğü anlamına geliyor. Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması nedeniyle bu bölgeden Ege Denizi'nden geçişlerin zorlaşması nedeniyle Libya'dan Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısı artmıştı.

Libya\'da 74 Sığınmacının Cansız Bedeni Karaya Vurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Libya'da 74 Sığınmacının Cansız Bedeni Karaya Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement