Mısır ve BAE, Libya'ya Hava Saldırıları Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Mısır ve BAE, Libya'ya Hava Saldırıları Düzenliyor

Mısır ve BAE, Libya\'ya Hava Saldırıları Düzenliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Libya'da hava saldırıları düzenlediği haberlerini doğruladı.

27.08.2014 00:34  Güncelleme: 08:40

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Libya'da silahlı gruplara yönelik hava saldırıları düzenlediği yönündeki haberleri doğruladı.

Psaki, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, "Son günlerde BAE ve Mısır tarafından (Libya'da) hava saldırıları düzenlendiğini anlıyoruz" dedi.

ABD, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere olarak dün Libya konusunda yaptıkları ortak açıklamada, "Libya'ya dış müdahalelerin mevcut bölünmeleri alevlendireceği  ve ülkedeki demokratik geçiş sürecine zarar vereceği" inancının ortaya konulduğunu hatırlatan Psaki, "Burada şunu vurguluyoruz; bir askeri çözüm, dış müdahale, şiddetin sürmesi, çözüm değil" dedi.

Psaki, bir soru üzerine, Libya'ya dış müdahaleyle ilgili kaygılarını ilgili ülkelere ilettiklerini de belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, "BAE ve Mısır tarafından son günlerde Libya içerisinde hava saldırılarının düzenlendiğine inanıyoruz" dedi. Kirby, bunun ötesinde ayrıntıların ise BAE ve Mısır hükümetlerine sorulması gerektiğini ifade etti.

ABD basınında çıkan bazı haberlerde, "Mısır ve BAE'nin, ABD'nin bilgisi dışında, Libya'daki silahlı grupları hedef aldığı" öne sürülmüştü.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ise, ülkesinin Libya'da herhangi bir askeri operasyona katılmadığını söylemişti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır ve BAE, Libya'ya Hava Saldırıları Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement