Libyadaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Libyadaki Olaylar

Libyadaki Olaylar

Emekli Tuğgeneral Hafter, Bingazi Limanı'ndan gelecek herhangi bir gemiyi vurmakla tehdit etti Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Zayid: "Libya'nın güvenliğini, istikrarını ve toprakları üzerindeki otoritesini etkinleştirmek için içtenlikle çalışıyoruz"

15.09.2014 00:46

Emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in, muhalif gruplara silah taşıdığı gerekçesiyle, Bingazi Limanı'na gelecek herhangi bir gemiyi vurmakla tehdit ettiği belirtildi.

Hafter'in ofisinden Bingazi Limanı yönetimine hitaben gönderilen mesajda, "Bingazi Limanı'na izinsiz yaklaşacak herhangi bir gemiyi vurma yetkileri olduğunu ve gerekirse limanın kapatılacağı" bildirildi.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Beruddin Zayid başkanlığındaki bir heyetin, Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih İsa ve Meclis üyeleriyle görüşmek üzere Libya'ya gittiği belirtildi.

Açıklamada, Ziyaretin 25 Ağustos 2013'te Kahire'de gerçekleşen, Libya'ya Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda alınan kararların takibi ve ikili ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

Libya Parlamentosu önünde açıklamada bulunan Zayid, "Libya'daki meşru kurumlara destek olacağız, illegal taraflara silah ve finansmanın engellenmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ulusal uzlaşı için bıkmadan, yorulmadan çalışacağız. Libya'nın güvenliğini, istikrarını ve toprakları üzerindeki otoritesini etkinleştirmek için içtenlikle çalışıyoruz" dedi.

Emekli general Halife Hafter, 16 Mayıs'ta hükümet yanlısı ve devrimci bazı grupları terörist ilan edip bunlara karşı "Onur Savaşı" başlattığını duyurmuştu. Özellikle ülkenin doğusunda Hafter'e bağlı güçlerle "Bingazi Devrimciler Şurası" adı altında toplanan devrimci silahlı gruplar arasında çatışmalar zaman zaman devam ediyor. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libyadaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement