Living Lab'da, Android Programlama Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Living Lab'da, Android Programlama Eğitimi

Living Lab\'da, Android Programlama Eğitimi

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab)’nde ‘Android Programlamaya Giriş’ eğitimi verildi.

21.08.2014 10:59

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab)'nde 'Android Programlamaya Giriş' eğitimi verildi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden katılımcıların olduğu eğitim programında yoğun talep karşısında yeniden verilebilecek.

Başakşehir Belediyesi tarafından Living Lab Eğitim Merkezi'nde temel seviyede programlama bilgisi olan 15 yaş ve üstü vatandaşlara 'Android Programlamaya Giriş' eğitimi verildi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden çeşitli meslek ve yaş gruplarına dahil olan vatandaşların katıldığı eğitim programının ilk iki gününde; Temel Java Eğitimi, ikinci gününde Android Eğitimi ve son günüde ise üretilen programları marketlere koyma öğretildi. Turkcell eğitmenleri tarafından 3 günlük verilen eğitimlere temel seviyede yazılım bilgisine sahip 25 kişi katıldı.

"AMAÇ, GENÇLERİMİZE MOBİL UYGULAMALAR, GELİŞTİRME ALANINDA DESTEK VERMEK"

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Turkcell, Geleceği Yazanlar Projesi Ürün Yöneticisi Mehmet Aca, "Geleceği Yazanlar Sosyal Sorumluluk projemiz kapsamında üniversitelerde eğitimler veriyorduk. Başakşehir Living Lab'dan teklif gelmesi üzerine burada üç günlük bir eğitim veriyoruz. Amacımız gençlerimize mobil uygulamalar geliştirme alanında destek vermek. Bu eğitime katılanlar temel seviyede yazılım bilgisine sahip olan kişiler. 15 yaşından büyük yazılıma ilgi duyan herkese açık kursumuz. Talep olursa programı tekrar etmeyi düşünüyoruz. Bu yaşayan bir platform öğrenciler kendilerini daha da geliştirmek isterlerse bizim portalımızdan devam edebiliyorlar" dedi.

"LİVİNG LAB, TÜRKİYE GENELİNE YAYILMALI"

Android eğitimine katılan, Bilgisayar öğretmeni Huriye Geçer, "Daha önce Java programını görmemiştim. Dün bu programın temel eğitimini almış olduk. Bugünde Android programlama konusunda bir eğitim alıyoruz. Başakşehir Belediyesi'nin böyle bir yer açması ve böyle faydalı eğitimler vermesi çok güzel. Ben öğrencilerimi de buraya yönlendirdim, eğitimler aldılar. Çocuklarında yararlanabileceği aktiviteler yapılıyor burada. Living Lab Türkiye genelinde yayılsa çok güzel olur" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'DAN BU EĞİTİM İÇİN GELDİM"

Diyarbakır'dan eğitim için Başakşehir'e geldiğini söyleyen Ali Mesut Karadeniz, "Android'e merakım var, pekiştirmek için geldim. Dicle Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Bölümünde okuyorum. Ben ilk defa Living Lab gibi bir yapı gördüm, her şey elektronik, saksılar bile. Üst düzey teknolojik standartlara sahip bir yer. Eğitim ve çalışma için çok güzel bir ortam. Bu eğitimi bitirme ödevim için kullanmayı düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Living Lab'da, Android Programlama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement