Lojistik Sektörü İçin Mesafeler Kuşbakışı Oluyor - Son Dakika
Güncel

Lojistik Sektörü İçin Mesafeler Kuşbakışı Oluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'a 3. otoyol yapılacağı açıkladı.

24.01.2015 10:37

Sakarya'dan başlayacak olan yol, 3. Köprü üzerinden Tekirdağ'a uzanacak. Proje lojistik sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, devam eden projelerin sonlanmasıyla birlikte sektörün 7,5 Milyar TL'lik tasarruf edebileceğini dile getirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Gebze- İzmir Otoyolu projeleri devam ederken Bakan Lütfi Elvan İstanbul'a da 3. otoyol yapılacağını açıkladı. Bu projelerin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekleyen sektörlerin başında lojistik geliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, gerçekleştirilen yatırımların lojistik sektöründeki zaman engelini en aza indireceğine dikkat çekerek "Bu projeler gerçekleştiğinde uzaklıklar kuşbakışı mesafeye dönüşecek ve ticarette artış yaşanacaktır." şeklinde konuştu.

Özellikle Körfez Köprüsü'nü içinde barındıran Gebze-İzmir Otoyol projesinin sektör açısından önemini vurgulayan Taner Ankara, İzmir limanında gemiden indirilen bir yükün, İstanbul- Kocaeli sanayi bölgelerine 4 saat içinde ulaşabileceğini belirtti. Hali hazırda İstanbul bölgesine gelecek yükleri taşıyan gemiler İstanbul'a geliyor. Ardından tırlara yüklenerek İstanbul trafiğine girerek ilgili alana gitmeye çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lojistik Sektörü İçin Mesafeler Kuşbakışı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement